G4Media.ro

Șeful ONU: Combustibilii fosili au murit – asta arată războiul din Ucraina…

Sursa foto: Nord-Stream.com

Șeful ONU: Combustibilii fosili au murit – asta arată războiul din Ucraina / Lumea trebuie să accelereze trecerea la energie regenerabilă

Războiul din Ucraina ar trebui să încurajeze lumea să accelereze trecerea la energie regenerabilă, a declarat secretarul general al ONU Antonio Guterres, citat de BBC.

Mesajul său vine în timp ce ONU emite cea mai sumbră evaluare de până acum a modului în care schimbările climatice afectează lumea.

„Combustibilii fosili sunt o fundătură”, a spus Guterres.

Șeful ONU a spus că conflictul din Ucraina arată că bazarea în continuare pe combustibilii fosili „face economia globală și securitatea energetică vulnerabilă la șocurile și crizele geopolitice”.

El a adăugat că „o tranziție promptă și bine gestionată către sursele regenerabile” este singura cale către securitatea energetică și locurile de muncă verzi de care are nevoie lumea.

Un sfert din importurile de petrol ale Uniunii Europene provin din Rusia, împreună cu aproape jumătate din gazul său.

Ironia că națiunile europene plătesc efectiv pentru războiul din Ucraina nu a fost pierdută din vedere de liderii continentului.

Panica pe care acțiunile lui Putin au provocat-o pe piețele energetice nu a făcut decât să mărească profiturile pe care Rusia le face prin creșterea prețului pe care îl plătim cu toții pentru energie – care este unul dintre motivele pentru care asistăm deja la un pivot dramatic către aprovizionarea alternativă.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

10 comentarii

 1. Ce pregătire are șeful ONU, nu știe că economia mondială este ca un organism viu, reacționează la orice perturbare. Tranziția la energia regenerabilă nu se face brusc. Ce se întâmplă acum este rezultatul faptului că Europa s-a axat pe un singur furnizor, Rusia.

  • in situatia asta se face brusc

  • Nu se face brusc e mantra de ani de zile a oil & gas. In traducere înseamnă: la naiba, s-ar putea face chiar acum și am fi praf, hai sa mai amânăm.
   Se face când se face. De putut, se poate chiar acum.

 2. lol…to’arasu habarnist de la ONU asta intelege din conflictul armat de acum

 3. Noi dacii liberi nu vrem energie regenerabilă adică care se tot regenerează și regenerează, aia e pentru sălbatici. :-)))))

 4. Deschid geamul sa ma inclazesc, ca vara vine in fiecare an. Vara e deci regenerabila.

 5. Sau izolati blocul pana scade consumul incat sa nu fie necesar gaz scump si importat.

 6. Ala de la onu traieste in afara realitatii.