G4Media.ro

Șeful ONU avertizează asupra riscului unei „catastrofe” la centrala nucleară din Zaporijia

sursa foto: Facebook\ UN Geneva

Șeful ONU avertizează asupra riscului unei „catastrofe” la centrala nucleară din Zaporijia

Secretarul general al ONU a avertizat joi în legătură cu o posibilă „catastrofă” la centrala nucleară din Zaporizhia, cu câteva ore înainte de o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate pe tema acestei centrale, potrivit Le Monde.

„Din nefericire, în loc de detensionare, în ultimele zile au fost raportate incidente și mai îngrijorătoare, care, dacă vor continua, ar putea duce la o catastrofă”, a declarat Guterres într-un comunicat, precizând că este „grav îngrijorat de situația din interiorul și din jurul centralei”.

„Să fim clari, orice deteriorare a Zaporijiei sau a oricărui alt sit nuclear din Ucraina, sau de oriunde altundeva, ar putea avea consecințe catastrofale nu numai pentru zona înconjurătoare, ci și pentru regiune și nu numai. Acest lucru este total inacceptabil”, a insistat el.

Bombardamentele au continuat în noaptea de miercuri spre joi de-a lungul liniei frontului din Ucraina, inclusiv în apropierea uzinei din sud-estul Ucrainei ocupate de trupele rusești. Moscova și Kievul se acuză reciproc de bombardarea uzinei, iar afirmațiile nu pot fi verificate în mod independent.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. „De ce e lumea panicata?”

    Sigur e vina lui Rafila.

  2. Mai exista ONU?

  3. Parca Plagiatorul, adica hotul, ne asigura ca nu este nici o problema!

  4. Atat.