G4Media.ro

Șeful NATO, avertisment despre viitorul relației SUA – UE: ”Nori de furtună…

Șeful NATO, avertisment despre viitorul relației SUA – UE: ”Nori de furtună diplomatică”

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat marți asupra pericolului ruperii relației transatlantice. Șeful celei mai mari alianțe militare din istorie a scris într-un op-ed publicat de The Guardian că ”neînțelegerile dintre SUA și UE sunt reale și nu vor dispărea peste noapte”, adăugând însă că ”Europa și America de Nord trebuie să rămână unite, mai mult ca niciodată”.

Avertismentul șefului NATO a venit la puțin timp după ce președintele SUA a lansat cel mai dur atac la adresa cancelarului german, Angela Merkel, pe tema imigrației. Franța a fost luată și ea în colimator de președintele american pe subiecte precum acordul nuclear cu Iranul sau schimbările climatice.

Stoltenberg a arătat că diferențele dintre SUA și aliații săi europeni sunt tot mai mari și a avertizat că nu nu există certitudinea că relația transatlantică și alianța militară va rezista.

El a folosit formula ”nori de furtună politică”, dar și-a exprimat încrederea că ”este în interesul nostru profund să rămânem uniți”.

Foto: Jens Stoltenberg (sursa: NATO)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Astia vor sa ne scoata din NATO…

  2. Bozo se crede pe cai mari, tocmai a fost bagat in seama de ”Marele” Kim-Jong. Peste treaba asta se suprapune si fotografia de la Moscova, pe care emisarii lui Cracanel nu pierd nicio ocazie sa i-o arate si iaca e gata de scandal…