G4Media.ro

Șeful Institutului pentru Tehnologii Avansate din SRI: Avem o colaborare foarte bună…

Sursa Foto: SRI

Șeful Institutului pentru Tehnologii Avansate din SRI: Avem o colaborare foarte bună cu UiPath / SRI nu mai folosește hârtie, ofițerii ar fi șocați de birocrația din alte instituţii ale statului

Andrei Oprina, directorul Institutului pentru Tehnologii Avansate din SRI, a declarat marți că serviciul este cel mai mare consumator guvernamental de tehnologie RPA (automatizare de fluxuri interne), având o colaborare ”foarte bună” cu compania UiPath.

”Ne ocupăm de inteligenţa artificială, ne ocupăm de blockchain, ne ocupăm de quantum, ne ocupăm de de cybersecurity, UiPath. Avem o colaborare foarte bună apropo cu UiPath-ul şi sper chiar cu ajutorul vostru, cu zona de comunicare, la anul, să facem un eveniment împreună cu ei pentru că, apropo, suntem cel mai mare consumator guvernamental de această tehnologie care înseamnă RPA, produsă de ei şi care a făcut furori pe tot globul, care, de fapt, ce înseamnă? Automatizare de fluxuri interne”, a spus Oprina într-un podcast.

El a mai spus că SRI este complet digitalizat, renunțând la hârtie de circa 9 ani. Oprina susține că angajații SRI ar fi ”șocați” de birocrația din celelalte instituții ale statului român.

”Noi, din perspectiva asta, suntem cei mai tehnologizaţi. Şi îţi dau un exemplu, ca să intrăm direct în nişte exemple concrete: au trecut deja 10 ani de zile sau 9 ani de zile de când în Serviciul Român de Informaţii nu se mai foloseşte hârtie. Suntem complet digitalizaţi (…) Există generaţii întregi de ofiţeri SRI pe care, dacă i-ai lua în momentul acesta şi i-ai muta într-o altă instituţie a statului român şi s-ar lovi de birocraţia de acolo, s-ar şoca”, a mai spus Oprina în podcastul realizat de Ovidiu Marincea, purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informații.

Oficialul SRI a declarat că ”riscurile majore (pentru securitatea națională – n.red.) vor veni din zona de inteligenţă artificială”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Daca sunt atat de eficienti de ce lasa Rusia sa isi desfasoare propaganda in Romania?
  Daca SRI ar fi desfiintat protestele ilegale din vara 2021 Piata Victoriei si ar fi oprit influxul de bani din Rusia pentru raspandirea fake-news anti-UE, anti-vaccin etc probabil lucrurile ar fi stat altfel in Romania. Clar, vorbesc despre AUR.

  • Mulți, se ‘bucură’ de beneficiile AI.

   Invit pe oricine (provocare de meditație chiar și pentru Servicii) – de la programatorii diletanți, până la x-perții în domeniu (și chiar pe ai noștri, cei mutați cu firma în NYC) – să urmărească speech’ul lui Nick Bostrom; care ar trebui dea de gândit referitor la această temă a Inteligenței Artificiale (are transcript).

   https://www.ted.com/talks/nick_bostrom_what_happens_when_our_computers_get_smarter_than_we_are/

  • Eu nu sunt provaccinare și nu am a face nimic cu rusii. Exista mulți oameni cu convingeți personale altfel decât ale tale și ale lui Ghiță, Arafat, pentru că își dezvoltă discernământul, cântăresc lucrurile, observă, gândesc, etc…. nu înghit orice ca alții.

 2. Câți din SRI muncesc și câți fură ca Dragomir?

 3. Nu tembelule,oamenii sunt socati de salariile voastre,(cu 47 la suta fonduri mai multe),si de numarul vosru cand apareti la un bagaj uitat!!!ca la altercatii stradale cu bombardieri sunt 2 prosti deilitieni!!!

 4. Sa înțelegem de a că si miliardarul Dines are ochii albaștri?

  • si probabil si bill gates are ochi albastri sau linus torvalds (ca nu stiu ce OS-uri folosec) au ochi albastri
   dar cu siguranta sebastian ghita ITistul nr al tarii, nu are, ca ala era bun doar la applicatii de 2 lei cumparate cu 2 milioane de euro .. ca na daca USL .. de ce nu …

  • @andrei
   Oare ce a contat mai mult în succesul afacerii? Inteligenta sau culoarea ochilor?

  • Și noi suntem șocați de lipsa de rezultate la catzi bani păpați de la buget.V-as tăia 90% din fonduri și aș pastra dor 10% dintre voi. Numărul de securiști la mia de locuitori in România este cel mai mare din lume, depășește SUA sau Rusia.

 5. “au trecut deja 10 ani de zile sau 9 ani de zile de când în Serviciul Român de Informaţii nu se mai foloseşte hârtie”.
  Folosim noi hârtie igienică atunci când auzim de SRI!