G4Media.ro

Șeful institutului federal pentru vaccinuri din Germania: ”Primele vaccinuri ar putea fi…

Șeful institutului federal pentru vaccinuri din Germania: ”Primele vaccinuri ar putea fi aprobate la începutul anului viitor”

Şeful Institutului federal pentru vaccinuri şi biomedicină din Germania a declarat miercuri că unele grupuri de persoane care trăiesc în Germania ar putea fi vaccinate la începutul anului viitor împotriva COVID-19, boală care a provocat moartea a sute de mii de persoane la nivel mondial şi a afectat grav economia globală, relatează Reuters, preluată de Agerpres.

Companii farmaceutice din întreaga lume efectuează studii clinice avansate, fiecare cu zeci de mii de participanţi, iar unele dintre ele se aşteaptă să afle până la sfârşitul anului dacă vaccinurile lor împotriva COVID-19 sunt eficiente şi sigure.

Klaus Cichutek, şeful Institutului Paul Ehrlich (PEI) din Germania, a declarat pentru grupul de presă Funke că datele din faza I şi II de testare au arătat că unele vaccinuri au declanşat un răspuns imun împotriva coronavirusului.

„Dacă datele din faza III de testare demonstrează că vaccinurile sunt eficiente şi sigure, primele vaccinuri ar putea fi aprobate la începutul anului, eventual cu condiţii incluse”, a declarat el.

„Pe baza asigurărilor producătorilor, primele doze pentru persoanele din Germania vor fi disponibile la acel moment, în concordanţă cu priorităţile stabilite de Comitetul permanent pentru vaccinare”, a declarat Cichutek, referindu-se la grupul care formulează recomandări pentru utilizarea vaccinurilor autorizate în Germania.

Peste 22 de milioane de persoane au fost infectate cu noul coronavirus la nivel mondial, după apariţia epidemiei în China la sfârşitul anului trecut. COVID-19 a provocat aproape 800.000 de decese la nivel global.

Mai multe companii farmaceutice, între care Moderna, AstraZeneca şi Pfizer, afirmă că se aşteaptă să producă fiecare peste un miliard de doze de vaccin anul viitor.

Firma germană de biotehnologie CureVac nu a exclus un proces rapid de aprobare pentru potenţialul său vaccin şi se aşteaptă ca acesta să ajungă pe piaţă până la jumătatea anului 2021.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Moderna nu are nimic în spate. Nu au produs niciodată nici un vaccin. Nici măcar linii de producție nu au. Cu toate astea statul american a pompat o grămadă de bani pentru vaccinul anti covid în compania asta. Curios, nu?

  2. Lasati vorba si vaccinati-va! Reclama anticipata.

  3. Pana acum nu a existat niciun vaccin pentru virusi ARN eficient… cred ca dezamagirea va fi mare si, din pacate, ne vom uita din nou la China ca la un stat model in gestiunea pandemiei.

    Iar noi romanii, vom fi fost de mult imunizati „natural” cu zeci de mii de morti.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.