G4Media.ro

Șeful Dumei de Stat: Ucraina „face totul” pentru ca trupele ruse „să…

Sursa foto: duma.gov.ru

Șeful Dumei de Stat: Ucraina „face totul” pentru ca trupele ruse „să nu se oprească” la frontierele regiunilor Donețk și Lugansk

Preşedintele Dumei de Stat a Federaţiei Ruse, Viaceslav Volodin, a declarat marţi că Ucraina „face totul” pentru ca trupele ruse să nu-şi încheie „operaţiunea militară specială” la frontierele republicilor separatiste autoproclamate Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei, informează RIA Novosti, citată de Reuters, preluată de Agerpres.

„Toate acestea se vor încheia inclusiv atunci când (ucrainenii) vor înceta să întreprindă lovituri asupra oraşelor şi satelor noastre paşnice. Ei înşişi fac totul ca trupele noastre să nu se oprească la frontiera Republicii Populare Lugansk şi Republicii Populare Doneţk: lovituri sunt întreprinse de pe teritoriul regiunii Harkov şi altor regiuni” ale Ucrainei, a declarat Volodin, potrivit TASS.

Moscova a revendicat duminică „eliberarea” întregii „Republici Populare Lugansk”, continuându-şi campania pentru a smulge de sub controlul Kievului şi „Republica Populară Doneţk”.

Însă forţele ruse şi-au impus de asemenea controlul asupra oraşului Herson şi unor mari părţi din regiunile Herson şi Zaporojie, în sudul Ucrainei, bombardând ţinte peste tot în Ucraina şi declanşând totodată – deşi fără succes – o ofensivă asupra Kievului.

Luni, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a felicitat trupele ruse şi separatiste pentru „eliberarea” întregii regiuni Lugansk, o etapă importantă pentru Moscova în campania sa militară în Ucraina, şi a ordonat forţelor sale să continue ofensiva în estul Ucrainei.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Rusia face totul ca să iasă umilită din război!😏

  2. saracu’, e prafarainen! de la atata votca i se trage. si de la lins popoul lui putin :)))))))))))

  3. pina la victoria finala

  4. Sa nu se opreasca decat in Rusia

  5. VIN BARBAIIII !

    • Tot victimele sunt de vină, în viziunea pitecantropului ăsta… pentru că au avut tupeul să se apere, să riposteze, în loc să se predea din prima!