G4Media.ro

Șeful DNA Constanța a dat în judecată Antena 3 și Evz.ro, alături…

Foto: Andrei Bodean/ sursa foto: G4Media

Șeful DNA Constanța a dat în judecată Antena 3 și Evz.ro, alături de Mihai Gâdea, Mirel Curea și televiziunea fondată de Mazăre și Constantinescu

Procurorul DNA Andrei Bodean a dat în judecată Antena 3 și Evz.ro după ce acestea au publicat o serie de articole cu acuzații grave la adresa magistratului. Procurorul era acuzat că a arestat un avocat din Constanța doar pentru că soția acestuia i-ar fi respins avansurile sexuale lui Bodean. Dosarul a fost înregistrat în 28 februarie la Tribunalul Cluj (679/117/2019).

Andrei Bodean a fost delegat la șefia DNA Constanța în 1 octombrie 2018, iar la 1 aprilie 2019 a fost reconfirmat în funcție. Procurorul a semnat scrisorile magistraților împotriva modificărilor legilor justiției, a participat la proteste și a candidat la șefia DNA împotriva Adinei Florea, cea care conduce de facto Secția de Investigare a magistraților.

Bodean a instrumentat dosare importante în Constanța, printre care și cel în care a fost condamnat definitiv Nicușor Constantinescu sau cel în care Radu Mazăre a fost condamnat la 6 ani și jumătate în primă instanță (terenurile subevaluate din Mamaia).

Într-unul dintre articole, Mirel Curea, redactor-șef al Evz.ro, a afirmat că avocatul Sorin Calaigii a ajuns la pușcărie pentru că soția lui l-a respins pe procurorul DNA. Calaigii a fost condamnat la pedeapsă cu executare, atât pe fond, cât și definitiv pentru trafic de influență: ”Dacă soția avocatului constănțean ar fi cedat avansurilor sexuale ale procurorului DNA Andrei Bodean și ar fi acceptat să se culce cu el, cel mai probabil astăzi avocatul ar fi fost acasă, și-ar fi văzut de familie, de profesie, de viață, și-ar fi crescut liniștit și încrezător în viitor copila. Pentru că tânăra și frumoasa sa soție nu a acceptat asta, astăzi, avocatul este în pușcărie”. Mirel Curea a semnat mai multe articole în care îl numea pe Bodean ”Zdreanță” și ”Portocală” (aluzie la fostul procuror DNA Mircea Negulescu).

După apariția primului articol, procurorul de la Constanța a cerut CSM să îi fie apărată reputația. DNA a inițiat un demers similar, cerând CSM să verifice dacă informațiile publicate de Evz.ro și Antena 3 sunt de natură să aducă atingere independenței sistemului judiciar.

CSM a admis cererea lui Bodean și a dat dreptate DNA. Inspecția Judiciară a considerat afirmațiile ”de o gravitate extremă”, ”prezentate trunchiat, într-o manieră tendențioasă” și nesusținute cu probe. CSM a considerat că reputația profesională a procurorului a fost afectată, însă Mirel Curea a contestat decizia la ÎCCJ. Instanța a stabilit definitiv că procurorului i-a fost afectată reputația, dar Evz.ro a continuat să publice articole cu aceleași acuzații la adresa procurorului.

Materialele publicate de Evz.ro au fost preluate de Antena 3, la emisiunea moderată de Mihai Gâdea, Tv Neptun (televiziunea din Constanța fondată de Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu și Sorin Strutinsky), gazetadecluj.ro, știripesurse.ro.

Alături de Antena 3, Evz.ro, TV Neptun și gazetadecluj.ro (Bum Media) au mai fost dați în judecată și Simona Ionescu, Mirel Curea, Mihai Gâdea, Roland Cătălin Pena, Ionuț Mureșanu, Dan Dumitru, Adela Badea, Gabriela Bădilă, Liviu Man, Tudor Horațiu Borșe, Carmen Gorgan, avocatul Sorin Calaigii și societățile European Business Environment SRL (știripesurse.ro), SC Amos AS Serv.

Andrei Bodean (39 de ani) a trimis în judecată nume importante din Constanța, majoritatea primind condamnări definitive. Printre acestea s-au numărat Nicușor Constantinescu (care ispășește o pedeapsă definitivă), Radu Mazăre (6 ani și jumătate, în primă instanță), primari de municipii, șefi de instituții, polițiști, oameni de afaceri, avocați etc. Procurorul a fost poreclit de Nicușor Constantinescu ”Zorro de Dobrogea”.

Foto: Andrei Bodean la protestul magistraților din martie

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

24 comentarii

 1. Asa trebuie… Cu securistii, mafiotii, penalii si slugile lor de la latrine, FĂRĂ MILA. LA puscarie cu ei

 2. Bravo! Chapeau!

  #sieuvotez #farapenali

 3. Felicitari , domnule Bodean ! Asa trebuie procedat cu denigratorii ! Plimbati prin tribunale si sa plateasca, ei si neam de neamul lor !Ca sa se invete minte.

  • CNA ar trebui sa retraga licenta de emisie pentru Latrina Trei daca Procurorul DNA castiga procesul !
   De urmarit acest proces, si daca Latrina trei pierde TOATA lumea TREBUIE sa ceara inchiderea Latrina trei!

  • NE AU INGENUNCHEAT HOTII SI MAFIOTII,INFRACTORII,ar …TELEVIZIUNILE,mass media,NE AU MINTIT CU NERUSINARE….AU IDIOTIZAT ELECTORATUL CARE A DEVENIT ASA VIOLENT,ca bandele de LEGIONARI(MACAR AIA,LEGIONARII ERAU NATIONALISTI),pe cand latrinele si rtv ghita si realitatea mai nou,AU FOST SI RAMAS OTRAVA DEMOCRATIEI…

  • Cu licenta e mai greu,au slugi bine infipte in CNA,dar cu puscarie cateva luni bune ,daca nu ani trebuie sa plateasca,sa se sature sa imprastie rahat la ordin zi de zi!

 4. Bravoo!Trebuie sa se termine odata cu”latrina”de la antena3

 5. Asta- i calea. Despagubiri sa plateasca si nepotii nepotilor.Solicitati ajutorul populatiei pentru taxa de timbru iar banii sa mearga in cazuri sociale.

 6. Foarte bine le face la mincinoși aia care duce cu zaharelul numai oameni neștiutori și cu probleme minte poporul cu televizorul lui dragnea

 7. NE AU INGENUNCHEAT HOTII SI MAFIOTII,INFRACTORII,ar …TELEVIZIUNILE,mass media,NE AU MINTIT CU NERUSINARE….AU IDIOTIZAT ELECTORATUL CARE A DEVENIT ASA VIOLENT,ca bandele de LEGIONARI(MACAR AIA,LEGIONARII ERAU NATIONALISTI),pe cand latrinele si rtv ghita si realitatea mai nou,AU FOST SI RAMAS OTRAVA DEMOCRATIEI…

 8. Domnu’ Zorro de Dobrogea,
  Sunteți amabil să-i trasați semnul celebru Pastorului Gâdea peste buzele-i senzuale ? Pentru inceput merge și cu un condei ascuțit, dar dacă nu se potolește, atunci va trebui să i-l trasați cu o miscare scurtă de sub cataramă…!

 9. Despăgubiri să nu se mai joace cu imaginea cuiva, după bunul plac….

 10. Bravo.Astia nu sunt oameni de media, sunt slugi platite sa distruga oameni la comanda!Da cu ei de pamint, dn. procuror.Va cunosc de mult si stiu ce om sunteti. Nu Zorro de Dobrogea, Cattani de Romania!

 11. Slugile iohaniste fac spume pe forumuri. Vor face spume și dupa alegeri. Curand.

 12. Antena 3 e oglinda infractorilor unde se vad nevinovați. Va amintiți televiziunea turnătorului securității……….. Și a toți infractorilor care se vor ,,albiți,, . Sunt și ziariști demni in România. Mihai Gâdea nu este un om de presă ci o tranbita un păcălici fara conștiința!!!!!!

 13. „cel mai probabil astăzi avocatul ar fi fost acasă, și-ar fi văzut de familie, de profesie, de viață, și-ar fi crescut liniștit și încrezător în viitor copila” … si ar fi facut trafic de influență linistit

 14. Bravo domnule procuror, suntem alaturi de dvs !

 15. Zorro de Dobrogea, Zorro de Moldova…nu mai contează. Dosarele făcute de Bodean au fost confirmate de către instanțele de judecată.
  Bravo, Bodean!
  Ține-o tot așa.
  Nu te lasă intimidat.

 16. Și dacă A3 are dreptate și marele procuror a vrut nurii femeii respective (pe înțelesul postacilor de mai sus, ar fi vrut sa o f….a)? Atunci măi postacilor vă turnați cenușă în capul ăla sec lipsit de demnitate umană și umplut cu căcăreze de oaie in loc de creier? Ei? O faceți?

 17. Nu renunțați… Cereți mizerabili a3 despagubiri de milioane, doar, doar , se vor potoli cu invectivele și grosolaniile….Din tot circul cu d-na CK nu au putut dovedi NIMIC….

 18. Mai…,, Vlad dracul,, atâta minte ai? Tu dacă ai fi într-o funcție înaltă te-ai preta să nutresti la femeia unui avocat, când găsești o sumedenie de femei de companie, fără ați mânjit onoarea?
  Sunteți mulți PUPINCURIȘTI.