G4Media.ro

Șeful diplomației UE vizitează Mauritania, Ciad și Mali/ Josep Borrell: În ciuda…

sursa foto: Pexels.com

Șeful diplomației UE vizitează Mauritania, Ciad și Mali/ Josep Borrell: În ciuda crizei COVID-19, Sahelul rămâne în fruntea agendei europene

Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a început miercuri o vizită în Mauritania, după care se va deplasa în Ciad pentru a participa la înmormântarea preşedintelui Idriss Deby Itno, şi apoi în Mali, informează AFP.

„În pofida unui an special, marcat de criza COVID-19, Sahelul rămâne în fruntea agendei europene”, a declarat Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate.

„Vizita mea este o dovadă a angajamentului nostru continuu faţă de această regiune, a cărei stabilitate, securitate şi dezvoltare sunt priorităţi pentru Uniunea Europeană”, a adăugat el.

Josep Borrell se va afla în Nouakchott, Mauritania până joi, unde va fi primit de preşedintele ţării, Mohamed Ould Sheikh El-Ghazouani şi se va întâlni cu ministrul afacerilor externe, Ismael Ould Sheikh Ahmed, precum şi cu ministrul apărării, Hanena Ould Sidi.

Înaltul Reprezentant va călători apoi în Ciad pentru a participa vineri la înmormântarea preşedintelui Idriss Deby Itno.

Şeful diplomaţiei europene îşi va încheia turneul în Sahel în Mali, unde se va întâlni în special cu preşedintele tranziţiei, Bah N’Daw, şi cu prim-ministrul Moctar Ouane.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. Cam asta-i nivelul lui Borell si al diplomației europene: Africa! De fapt, nu orice stat african, ci alea cele mai sărace care nu au nici macar presedinte.