G4Media.ro

Şeful diplomaţiei UE se arată circumspect faţă de anunţul privind o retragere…

Sursa foto: European Parliament / Alexis HAULOT

Şeful diplomaţiei UE se arată circumspect faţă de anunţul privind o retragere a forţelor ruse din Crimeea: „Rusia se joacă. Într-o zi ne spune că este posibil orice”

Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, s-a arătat circumspect miercuri faţă de anunţul privind o retragere a forţelor ruse din Crimeea, subliniind că acesta trebuie mai întâi „verificat”, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Dacă ar fi adevărat”, ar fi, „fără îndoială”, un semn de detensionare a situaţiei, a comentat foarte prudent Borrell pe postul de radio France Inter. „Trebuie mereu verificat”, a adăugat el.

„Sunt poate semne încurajatoare (…), dar pe de altă parte sunt şi semne îngrijorătoare”, a mai spus înaltul diplomat european, referindu-se la apelul Rusiei la recunoaşterea teritoriilor separatiste din estul Ucrainei.

„Rusia se joacă. Într-o zi ne spune că este posibil orice, că va reveni la masa negocierilor, iar în altă zi trimite o escadră în Marea Neagră”, a comentat Borrell.

Ministerul Apărării din Rusia a anunţat miercuri că unităţile care şi-au încheiat manevrele militare în peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Moscova în 2014, se întorc în cazărmile în care sunt încartiruite cu titlu permanent. Totodată, ministerul rus a publicat un video cu o coloană de echipament militar rusesc şi de trupe care părăsesc Crimeea, în condiţiile în care guvernul SUA anunţa că apreciază posibilă o incursiune rusă în Ucraina înaintea încheierii Jocurilor Olimpice de iarnă din China, duminică.

Marţi, Duma de Stat de la Moscova a votat un apel adresat preşedintelui Vladimir Putin pentru ca Rusia să recunoască independenţa celor două regiuni separatiste din estul Ucrainei, Doneţk şi Lugansk.

SUA şi aliaţii din NATO acuză că Rusia pregăteşte un nou atac asupra Ucrainei după anexarea peninsulei Crimeea în 2014, acuzaţie pe care Moscova o neagă.

Sursa foto: European Parliament / Alexis HAULOT

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Borel? Asta nu e ala care s-a dus sa stea în genunchi la crăcănat și la lavrov? Pai da, e credibil mosu… nici nu le poarta pica.

  2. Borel? Asta nu e ala care s-a dus sa stea în genunchi la crăcănat și la lavrov? Pai da, e credibil mosu… nici nu le poarta pica.

  3. Nea Borell se focuseaza pe problema fix cat tine mandatul apoi, isi ia banutii si pa. Problema dintre Rusia si NATO, ramane si dupa el. Fiind politician, face joc de glezne determinat de job, chiar crdeti ca-l intereseaza subiectul? SI acum faceti un exercitiu de imaginatie si inmultiti jocul lui nea Borell cu numarul de politicienti implicati, gen „Mihaela dragostea mea” si veti realiza usor dimensiunea greselilor care se fac in acest moment si rezultatul vizibil al acestora, Nu mai puneti botul la ce declara unul si altul, pentru ca fiti siguri ca nu le pasa.