G4Media.ro

Șeful diplomației UE: „Pentru a avea vreo şansă de a influenţa evenimentele,…

sursa foto: Consiliul European

Șeful diplomației UE: „Pentru a avea vreo şansă de a influenţa evenimentele, nu avem altă opţiune decât de a discuta cu talibanii”

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene (UE) pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borrell, a declarat marți că UE nu are altă opțiune decât să discute cu noii lideri talibani ai Afganistanului, iar Bruxellesul va încerca să se coordoneze cu guvernele statelor membre pentru a organiza o prezenţă diplomatică la Kabul, potrivit Reuters.

„Criza afgană nu s-a sfârşit”, a declarat şeful diplomaţiei europene într-un discurs în Parlamentul European la Strasbourg.

„Pentru a avea vreo şansă de a influenţa evenimentele, nu avem altă opţiune decât de a discuta cu talibanii”, a afirmat Borrell.

Miniştrii de externe din ţările UE au pus condiţii pentru reluarea ajutorului umanitar şi a legăturilor diplomatice cu talibanii, care au preluat controlul asupra Afganistanului la 15 august, între care respectarea drepturilor omului, în special a drepturilor femeilor.

„Poate că este un simplu oximoron să vorbim despre drepturile omului, dar despre asta trebuie să-i întrebăm”, a adăugat Josep Borrell.

Şeful diplomaţiei europene a declarat în faţa europarlamentarilor că blocul comunitar ar trebui să se pregătească să vadă afgani încercând să ajungă în Europa în cazul în care talibanii îi vor lăsa pe oameni să plece, dar afirmă că nu se aşteaptă ca fluxul de migranţi să fie la fel de ridicat ca cel din 2015, ca urmare a războiului din Siria.

Comisia Europeană intenţionează să obţină fonduri din partea statelor membre şi de la bugetul comun de 300 milioane de euro atât pe parcursul acestui an, cât şi anul viitor cu scopul de a pregăti terenul pentru relocarea a 30.000 de afgani, mai arată Reuters.

Sursa foto: Consiliul European

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Cat de tolomaci sunt astia, era evident. Nu stiu ce viitor are Europa cu astia

  2. ADICA A-TI STIUT !!! NESIMTITILOR !

  3. Asta e genul de om care „discuta” cu toată lumea. El „discuta” și cu rușii, „discuta” și cu talibanii. Înțelegător băiatu.. Îi roagă frumos să fie cuminți și ascultători…

  4. Maine va fi prezentata, de cate tuta din Berleymont, starea Uniunii Europene, adica un fel de starea „natiunii” asa cum se citeste ea in parlament. Singura „realizare” a socialistilor-marxisti de la Bruxelles este introducerea obligativitatii respectarii tuturor drepturilor comunitatii LGTB. Cred ca nici in SUA nu exista astfel de legi peste tot. Asta va prezenta ea maine in starea Uniunii si se va lauda cu chestia asta. Bani europeni contra respectarii LGTB. Vreti bani (care nici nu prea sunt de fapt)? Atunci convertiti-va la neo comunism.

  5. Cum e asta inca angajat?