G4Media.ro

Șeful diplomației ucrainene: „Moscova nu are drept de veto referitor la o…

Sursa foto: NATO.int

Șeful diplomației ucrainene: „Moscova nu are drept de veto referitor la o aderare a Ucrainei la NATO” / „Occidentul nu va accepta să furnizeze Rusiei «garanţii juridice» privind non-extinderea Alianţei”

Rusia „nu are drept de veto” cu privire la eventuala aderare a Ucrainei la NATO, a susţinut marţi ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba, în contextul în care Moscova solicită garanţii că Alianţa Nord-Atlantică nu se va extinde, transmite AFP, citată de Agerpres.

„Moscova nu are drept de veto referitor la o aderare a Ucrainei la NATO. Este o linie roşie, care nu va fi trecută nici de Ucraina, nici de partenerii noştri” occidentali, a declarat Dmitro Kuleba pentru website-ul RBC-Ukraine, în ajunul reuniunii Consiliului NATO-Rusia, ce va avea loc miercuri la Bruxelles.

„Occidentul nu va accepta să furnizeze Rusiei «garanţii juridice» privind non-extinderea Alianţei spre est întrucât acest lucru ar însemna eşecul său strategic”, a estimat Kuleba.

El a acuzat Rusia că a iniţiat aceste negocieri pentru „a face ca miza să crească la maximum, prezentând cereri inacceptabile încă din start”.

Acuzată de americani şi europeni că pregăteşte un atac contra Ucrainei vecine, Rusia a replicat susţinând că desfăşurarea a zeci de mii de soldaţi ruşi la frontiera ucraineană este o reacţie la prezenţa crescută şi ostilă a NATO în ceea ce Moscova consideră a fi zona sa de influenţă.

Pentru Ucraina, orice discuţie privind ”garanţii de securitate în spaţiul euro-atlantic trebuie să înceapă cu o detensionare din partea Rusiei a situaţiei securităţii în apropierea frontierei ucrainene”, a insistat şeful diplomaţiei de la Kiev.

„Securitatea spaţiului euro-atlantic este imposibilă atât timp cât Ucraina este în pericol”, a accentuat el.

Sursa foto: NATO.int

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Respectivul domn vorbește de parcă ar fi ambasador NATO… Sincer nu cred că Ucraina va fi membră U.E. sau NATO! Pentru aderare trebue să îndeplinești o condiție obligatorie, și anume să ai tratate de bună vecinătate cu toate țările de frontieră! Ori așa ceva nu se va întâmpla nicidecum în viitorul apropiat! Iar occidentalii sunt naivi dacă își imaginează că ”democrația” rusească se bazează pe aceleași valori ca democrațiile lor..! Oricum, pistolul se scoate ușor din teacă, dar se pune greu la loc!