G4Media.ro

Șeful diplomației Moldovei, reacție la declarațiile lui Lavrov: Țara care închide politicienii…

sursa foto: captura video Agerpres

Șeful diplomației Moldovei, reacție la declarațiile lui Lavrov: Țara care închide politicienii din opoziție și îi omoară nu poate oferi lumii decât sânge și durere

Ministrul de Externe de la Chișinău, Mihai Popșoi, afirmă că Rusia nu are niciun drept moral să țină Moldovei lecții de democrație sau libertate, după ce omologul său rus, Serghei Lavrov, a acuzat Moldova că vrea să distrugă formatul de negociere 5+2 privind reglementarea problemei transnistrene.

„Țara care închide în închisori politicienii din opoziție și îi omoară, atacă nejustificat vecinii, nu poate oferi lumii nimic decât sânge și durere,” a scris ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi, pe o rețea socială, potrivit Radio Chișinău.

„Reamintim ministrului Lavrov că în Moldova politicienii sunt aleși în cadrul unor procese electorale libere și transparente, recunoscute internațional, unde fiecare candidat beneficiază de drepturi egale, spațiu adecvat pentru campanie și posibilitatea de interacțiune directă cu alegătorii. Este important ca ministrul Lavrov să se informeze corect despre situația din regiunea transnistreană, unde peste 70% din producția și serviciile locale sunt exportate către statele membre ale Uniunii Europene”, a menționat ministrul.

Totodată, șeful MAE a adăugat că Republica Moldova este un stat democratic pentru care libertatea și respectarea drepturilor omului sunt valori fundamentale.

„Construim un viitor european pentru toți cetățenii noștri, indiferent de limbă și etnie, pentru a trăi în pace și prosperitate”, a adăugat el.

În cadrul Forumului Diplomației din Antalya, Lavrov a acuzat Chișinăul că încearcă să distrugă definitiv formatul de negocieri „5+2” și că încearcă să impună o blocadă economică Transnistriei.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...