G4Media.ro

Șeful diplomației europene cere mai multe cheltuieli și cooperare în domeniul securității…

Sursa foto: European Council

Șeful diplomației europene cere mai multe cheltuieli și cooperare în domeniul securității și apărării: Europa nu dispune de capacități critice de apărare / „Amenințările cu care ne confruntăm sunt reale”

Șeful politicii externe a Uniunii Europene a cerut mai multă activitate în domeniul securității și apărării europene, îndemnând regiunea să „cheltuiască mai bine și să coopereze mai mult”, relatează The Guardian.

Într-un comunicat publicat duminică târziu, Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al UE pentru politica externă, a declarat următoarele:

„Acest război a fost, de asemenea, un semnal de alarmă pentru noi toți cu privire la capacitățile noastre militare. Am dat arme Ucrainei, dar, făcând acest lucru, ne-am dat seama că stocurile noastre militare au fost epuizate.

Odată cu revenirea războiului convențional în inima Europei, ne-am dat seama, de asemenea, că ne lipsesc capacități de apărare critice, pentru a ne putea proteja de un nivel mai ridicat de amenințări chiar pe continentul european”.

Borrell a citat, de asemenea, date ale agenției de apărare a UE care arată că europenii cheltuiesc mai mult pentru apărare.

„Europenii își măresc în mod clar cheltuielile și capacitățile de apărare… Acest lucru este foarte necesar.

Pe măsură ce vom continua să sprijinim Ucraina, trebuie să investim mai mult împreună pentru a pregăti armatele europene [pentru a] face față unei lumi mai periculoase”.

Într-o declarație separată, Borrell a adăugat: „Punerea în aplicare a avansat, dar acum trebuie să accelerăm mobilizarea resurselor noastre ca echipă europeană. 2023 va fi un test de credibilitate pentru UE ca putere globală. Haideți să ne îndeplinim acest obiectiv, împreună.”

„Acum trebuie, de asemenea, să cheltuim mai bine și să cooperăm mai mult”, a adăugat el. „Amenințările cu care ne confruntăm sunt reale, apropiate și este posibil să se înrăutățească.”

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...