G4Media.ro

Șeful diplomației americane, într-o discuție cu șeful Autorității Palestiniene: SUA sprijină o…

Sursa foto: Twitter / Secretary Antony Blinken

Șeful diplomației americane, într-o discuție cu șeful Autorității Palestiniene: SUA sprijină o soluție cu două state/ Convorbirea, în contextul în care Israelul se pregătește de cel mai de dreapta guvern din istoria lui sub conducerea lui Netanyahu

Şeful diplomaţiei americane, Anthony Blinken, a reiterat, într-o convorbire la telefon cu preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, sprijinul SUA pentru o soluţie cu două state, potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat transmis sâmbătă și citat de Agerpres.

Convorbirea a avut loc în contextul în care Israelul se pregăteşte să formeze cel mai de dreapta guvern din istoria sa sub conducerea lui Benyamin Netanyahu, în urma alegerilor de marţi. Fostul prim-ministru Netanyahu a încetat de mult timp să-şi mai afirme angajamentul faţă de aşa-numita „soluţie cu două state”, care implică crearea unui stat palestinian, scrie AFP.

În timpul convorbirii cu Mahmoud Abbas, Blinken „a reafirmat încă o dată angajamentul (SUA) faţă de o soluţie cu două state”, se arată în comunicat.

Interlocutorii au discutat, de asemenea, despre „eforturile comune de îmbunătăţire a calităţii vieţii poporului palestinian, a securităţii şi a libertăţii sale”.

Potrivit Departamentului de Stat, Blinken a subliniat „îngrijorarea sa profundă cu privire la situaţia din Cisiordania, inclusiv la intensificarea tensiunilor, a violenţelor şi a pierderilor de vieţi palestiniene şi israeliene, şi a subliniat necesitatea ca toate părţile să depună eforturi pentru detensionarea situaţiei”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Hopaaa!! Se preconizeaza o ruptura Sua, israel!!!
    Nu cred asa ceva!! Poate partidul democrat ,israel, asa e mai plauzibil!!
    Dar este de scurta durata , chiar minima, pana la alegeri!!

  2. Cu Bibi nu e de glumit. Cel mai versat premier din istorie.

  3. de vreo 70 de ani, SUA tot sprijina Palestina din gura, si Israelul cu arme si bani

    macar ucrainienilor le dau bani, dar romanilor o sa le dea aliatul strategic numai sprijin dintr-asta oral