G4Media.ro

Șeful CSM: Justiţia a fost în prim plan, deciziile instanţelor fiind comentate,…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Șeful CSM: Justiţia a fost în prim plan, deciziile instanţelor fiind comentate, criticate sau aplaudate / Acest fapt a dus la o polarizare resimţită nu doar în societate, ci şi în interiorul sistemului

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Marian Budă, a transmis, duminică, un mesaj cu ocazia Zilei Justiţiei în care afirmă că în ultimii ani justiţia a fost în prim plan, iar faptul că deciziile instanţelor au fost comentate, criticate sau aplaudate au dus la o polarizare resimţită în societate, dar şi în interiorul sistemului.

„Între justiţie şi pace există o legătură indisolubilă, aceasta fiind cu atât mai evidentă în contextul internaţional tulbure pe care îl traversăm cu toţii. Pandemia din ultimii doi ani, dar şi conflictele izbucnite ne îndeamnă, mai mult ca oricând, să ne aplecăm privirea asupra justiţiei şi a modului în care aceasta contribuie, zi de zi, la păstrarea echilibrului în societate. De aceea, Ziua justiţiei trebuie să constituie un motiv de introspecţie cu privire la modul în care sistemul judiciar în ansamblu răspunde nu doar aşteptărilor societăţii, dar şi nevoilor acesteia.

Este bine cunoscut faptul că, în ultimii ani, justiţia a fost în prim plan, deciziile instanţelor fiind comentate, criticate sau aplaudate. Acest fapt a dus, totodată, la o polarizare resimţită nu doar în societate, ci şi în interiorul sistemului, ceea ce pune o presiune cu atât mai mare asupra justiţiei. În acelaşi timp, reţelele sociale au devenit un puternic vector în influenţarea opiniei publice, fiind tot mai dificil de filtrat informaţiile reale de cele, intenţionat sau nu, prezentate în mod eronat”, se arată în mesajul preşedintelui CSM.

El adaugă că, în acest context, mesajul CSM în această zi, în virtutea rolului său constituţional de garant al independenţei justiţiei, este acela că „justiţia se face de oameni pentru oameni, fiind un serviciu public în slujba cetăţeanului şi a societăţii în ansamblu”.

„Dorim, pe această cale, să mulţumim atât judecătorilor care înfăptuiesc justiţia, cât şi tuturor celor care contribuie la înfăptuirea justiţiei, procurori, grefieri, avocaţi, reprezentanţi ai celorlalte profesii juridice, pentru eforturile pe care le fac, dar mai ales cetăţenilor care nu uită că, în spatele robelor, sunt oameni, la fel ca ei, care, fără a fi perfecţi, fac eforturi consistente pentru menţinerea echilibrului indispensabil oricărei societăţi democratice”, se mai arată în mesajul preşedintelui CSM.

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Această CLOACĂ numită justiție, face orice dar numai dreptate nu face . Iar creaturile DIABOLICE care o populează sunt niște HYPERÎMBUIBAȚI , care nu răspund pentru CRIMELE care le făptuiesc .

  2. Nu mai avem Justiție e doar Nufărul pentru Delicvenți .
    Poruncim Supunem Dispunem sau Distrugem.
    Coruptomânia, Hoțomânia au înlocuit România.

  3. Foarte corect, frumos si insufletitoare cuvantarea, de aceea sa nu se uite : „DURA LEX SED LEX” spune un vechi dicton, dar asta trebuie aplicat tuturor si celor din justiție pentru ca si ei sunt oameni;…stiti cum se spune : „NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE !”!!!!

  4. Justitia este aservita politicului .

  5. Cand aud cuvantari din astea trumfaliste spuse de indivizi precum cei din CSM, mi se face scarba. La propriu. Nu va rusine ma epave umane ce sunteti? Voi acolo va faceti ca aparati dreptul si ideea de justitie, dar de fapt voi aparati infractorii, inclusiv pe cei din tagma voastra. Sunteti orbi si profitori, vesnic nemultumiti de multele voastre favoruri din partea societatii. N-ati merita nici macar salariul si pensia unei femei de serviciu.

  6. Voi gură cască care faceți comentarii la adresa magistraților,Voi a-ti facut vreodată ceva pt.tara asta în afară de critică?Voi a-ti susținut în viață voastră un examen pt.postul ocupat?Cum vă permite conștiința băi analfabetilor să faceți aprecieri cu privire la munca unor oameni deștepți?Aveti multe libertăți și puține restricții în democrația asta dată de politicieni corupti că și voi.