G4Media.ro

Șeful Consiliului Concurenței: Introducerea polițelor RCA de o lună a fost o…

Șeful Consiliului Concurenței: Introducerea polițelor RCA de o lună a fost o eroare. Scade gradul de acoperire

Introducerea poliţelor RCA pe o lună a fost o eroare, pentru că reînnoirea nu se face automat şi în acest fel s-a ajuns la o scădere a gradului de acoperire cu RCA, a declarat, sâmbătă, la Antena 3, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, potrivit Agerpres.

Din ce ştiu anul trecut, de exemplu, tarifele în piaţă, reale, plătite de oameni, erau mai mici decât tarifele acestea maximale, care existau anul trecut. Paşi s-au făcut şi piaţa arată mult mai bine pe RCA decât arăta în trecut. Acum ne obligă oricum Uniunea Europeană să facem câteva schimbări şi atunci am spus că este o ocazie bună să corectăm ceea ce ne-a scăpat acum doi – trei ani când am schimbat legea. Şi o eroare cred că a fost faptul că am introdus poliţele de o lună… Uneori e tentant să faci o poliţă pe o lună, plăteşti ceva mai puţin pentru luna aia, dar reînnoirea poliţelor nu e automată şi în felul acesta scade gradul de acoperire cu RCA„, a afirmat Bogdan Chiriţoiu.

El a explicat că gradul de acoperire cu RCA are impact asupra preţului poliţelor. Astfel, accidentele generează nişte pierderi şi pentru ca poliţa RCA să fie cât mai mică este nevoie să coste cât mai puţin reparaţiile şi să împărţim costurile la câţi mai mulţi oameni. În cazul în care scade numărul clienţilor care plătesc RCA, costul reparaţiilor se împarte la mai puţini şi deci poliţa va fi mai scumpă.

Potrivit sursei citate, propunerile de modificări au fost înaintate Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Şeful Consiliului Concurenţei a adăugat că instituţia pe care o conduce a demarat o anchetă pe piaţa service-urilor în urmă cu un an, iar aceasta va fi finalizată peste câteva luni.

Sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Da, normalitatea trebuie eliminata, statul preferă să rămână hot.

  • Exact! Dl. Chiritoiu, din ciclul „confort pe banii altora”, o decalaratie in clar cum ca „sunteti prea chitrosi si nu va conformati volutar sa platiti bani mai multi pentru binele tutoro celorlalti, mai putin a voastra . Deci … hai la japca!!!

   Iata o gandire concurentiala de la un corifeu al intelepciunii! Saracu’, mă … 😆

 2. Si daca eu am mai multe masini, cu una circul 2 luni, cu alta 3 luni, apoi iarasi o luna cu prima, de ce sa fiu obligat sa fac rca pe cate 6 luni minim? Normal e sa fac rca pe perioada cat stiu ca circul cu masina respectiva. Nu se se mai satura dr jecmanit oamenii, comisia asta tine cu asiguratorii, nu cu populatia. Probabil au si ei cota parte.

 3. Ba, nenorocitilor!
  Da’ de ce a fost o eroare “ba nenorocitilor”?
  Adica, sa platesti pe tot anul desi nu circuli 6 luni pe an, nu? Sau 10 luni…?
  Dar de ce sa nu poti sa platesti RCA-ul doar atunci cand circuli? Nu mai stiti cum sa jupuiti oamenii corecti “ba nenorocitilor”.
  Ca sa poata borfasii sa ne conduca!
  Ba nenorocitilor!

  • Din comoditate pentru bugetari si pentru un ban moca in plus la bugetul de stat de unde sa-l imparta tot la bugetarii lui.

 4. Pentru seful Consiliului Concurentei:
  „LEGE nr. 21 din 10 aprilie 1996 A CONCURENŢEI – CAPITOLUL I, Art. 2:
  (1)Dispoziţiile prezentei legi se aplică actelor şi faptelor care restrâng, împiedică
  sau denaturează concurenţa, săvârşite de:
  b) autorităţile şi instituţiile administraţiei publice centrale sau locale, în măsura în
  care acestea, prin deciziile emise sau prin reglementările adoptate, intervin în
  operaţiuni de piaţă, influenţând direct sau indirect concurenţa, cu excepţia
  situaţiilor când asemenea măsuri sunt luate în aplicarea altor legi sau pentru
  apărarea unui interes public major.”
  Curtea de Conturi a Romaniei, care prin decizia ei din anul 2015 a vatamat interesele financiare ale clientilor bancilor pentru locuinte si a omorat sistemul bauspar, se incadreaza in legea voastra?!
  Te intreb si pe aceasta cale, ca pe email nu vrei sa-mi raspunzi.

 5. In țări mult mai dezvoltate decât Romania se plătește asigurarea la o lună, 3 luni, 6 luni și un an.

 6. Așa este și în Germania faci RCA pe perioada in care scoți autoturismul pe strada: 1 luna …. și așa mai departe…! Golanii astia de la stat cu salarii grase din taxele noastre, jecmanesc populația! Vagabonzilor, nulităților, non-stop valorilor, trădători de neam și țară, avortoni ale neamului românesc o sa înfundați pușcăria… !