G4Media.ro

Șeful companiei de securitate cibernetică din Rusia, IB Group, arestat sub acuzație…

Șeful companiei de securitate cibernetică din Rusia, IB Group, arestat sub acuzație de trădare

Directorul executiv al companiei ruse de securitate cibernetică Group IB, Ilya Sachkov, a fost reţinut la Moscova sub bănuiala de trădare de stat şi va rămâne în arest timp de două luni, a anunţat miercuri un tribunal rus, transmite agenţia de presă Reuters, citată de Agerpres.

Birourile din Moscova ale companiei au fost percheziţionate marţi de ofiţeri de poliţie.

Group IB se concentrează pe investigarea infracţiunilor care vizează înaltele tehnologii şi a fraudelor online, baza sa de clienţi fiind reprezentată de bănci, companii energetice şi firme de telecomunicaţii.

Potrivit unei declaraţii a companiei Group IB, percheziţiile au început marţi dimineaţă şi s-au încheiat seara, fără a se cunoaşte motivele acestei acţiuni. Postul de televiziune RTVI a informat că Sachkov a fost arestat marţi şi că din birourile Group IB au fost confiscate mai multe obiecte.

Group IB a precizat că toate serviciile sale funcţionează normal şi că securitatea datelor despre clienţi este asigurată de infrastructura sa distribuită geografic.

Sursa foto: Facebook/ Ilya Sachkov

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. cracanatul a vrut sa puna mana pe baza lor de date

  2. Hahaha metodele bolsevice din timpurile staliniene au revenit. Primesti ordin, il executi, politic s-a dovedit ca ordinul era un dezastru, il iei pe cel care a executat ordinul, il aucuzi de TRADARE DE TARA !!!! … un proces fals in care toti erau de acord ca esti vinovat, Siberia si/sau direct un glont in ceafa era pe vream lui Stalin.

    Ce s-a schimbat? Pastila radioactiva, agentul chimic novichok …