G4Media.ro

Șeful campaniei de vaccinare anunță că 1000 de persoane, din cele peste…

Șeful campaniei de vaccinare anunță că 1000 de persoane, din cele peste 700.000 vaccinate cu ambele doze, s-au infectat cu COVID-19/ Într-un singur caz a fost raportată o formă severă

Șeful campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat, duminică seară, la Digi24, că 1000 de persoane, din cele peste 700.000 vaccinate cu ambele doze, s-au infectat cu COVID-19. Într-un singur caz a fost raportată o formă severă.

Coordonatorul CNCAV a mai spus că există o reducere semnificativă a ratei de infecţie asimptomatică şi, de asemenea, reducerea transmiterii virusului.

Gheorghiță a mai adăugat că în fiecare caz se impune secvenţierea tulpinii respective pentru a vedea dacă este vorba de tulpina obişnuită, dacă este tulpină britanică sau dacă este un alt tip de tulpină în care vaccinul nu a dezvoltat un răspuns imun suficient de ridicat pentru protejarea de formele severe ale coronavirusului:

  • „Avem studii care ne arată o reducere semnificativă a ratei de infecţie asimptomatică şi de asemenea reducerea transmiterii chiar dacă şi în România noi facem evaluări periodice a numărului de persoane care sunt diagnosticate cu Sars-COV-2 după vaccinare, atât după prima doză, cât şi după cea de-a doua doză, procentul este semnificativ redus. Vorbim de circa o mie de persoane care au fost diagnosticate cu infecţie Sars-COV-2 din peste 700.000 de persoane vaccinate cu două doze ceea ce înseamnă foarte puţin comparativ cu populaţia nevaccinată ţinând cont şi de faptul că cei care sunt diagnosticaţi în marea lor majoritate au infecţii asimptomatice (…). Există un singur caz, din Ilfov dacă nu mă înşel care avea istoric de vaccinare cu două doze şi a dezvoltat o formă severă. În toate aceste cazuri se impun obligatoriu secvenţierea tulpinii respective în primul rând să vedem dacă este tulpina obişnuită, dacă este tulpină britanica sau dacă este un alt tip de tulpină în care vaccinul nu a dezvoltat un răspuns imun suficient de ridicat ca să ne protejeze de formele severe, dar mai sunt şi alte motive pentru care nu avem protecţie 100%”, a explicat Valeriu Gheorghiţă, duminică seară, la Digi24.
Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

  1. Complicat de interpretat datele.
    Dacă împarți 1000 la 700 de mii, iese frumos.
    Dar la o rată de infectare de 3 la mie la 14 zile, in două s-ar fi infectat , fără vaccinare, vreo 6000 din aia 700.000.
    Eficiența reală pare sa fie pe la 80%.

    • Nu prea iti inteleg matematica asta a ta…
      De unde si pana unde 3 la 1000 ?
      De ce nu 6/1000 sau 8/1000?
      Ideea era ca din cei vaccinati s au infectat mai putin de 1%…

    • Și din ăia nevaccinați tot sub 1% infectați sunt.
      In Romania, in ultima vreme s-au infectat cam 3-4 mii de oameni pe zi, adică ceva sub trei la mie la 14 zile din populația totală (de 18 mil).
      Asta înseamnă că in absența vaccinului, în ultimele două luni(adică de când a început să-și facă și vaccinul efect) s-au îmbolnăvit , dintr-un grup ipotetic de 700000 de persoane nevaccinate 3/1000*4(perioade de cate 14 zile)*700.000 = 8400 de persoane
      Eficiența ar fi de (8400-1000)/8400=88% , dacă rata de infectare reală a fost de 3 la mie.
      In postul anterior am pus gresit 6000 în loc de 8400, dar calculul variază in funcție de rata de infecție reală, cât si de intervalul in care se consideră că vaccinul și-a făcut efectul(sunt persoane vaccinate de trei luni, altele de trei zile)

    • @gogo in Romania se infecteaza 6000 pe zi dintre cei nevaccinati, dintre cei vaccinati cu 2 doze s-au infectat 1000 in 2 luni.

    • @dou, se infectează 6000 din 18 milioane, ăia 1000 sunt din doar 700.000, adică dintr-un procent mult mai mic.

    • Da Gogo, ceea ce coincide cu eficienta estimata a vaccinelor astea și e o cifra foarte buna pentru vaccine în general.
      Georghita ar fi trebuit sa explice calculul tău.

    • Eficienta creste exponential pe masura ce fractiunea din populatie vaccinata creste. Cei vaccinati contribuie la scaderea ratei de multiplicare a celor care imbolnavesc si se imbolnavesc.

  2. 0,142%

    Asta echivalează cu 26.980 de noi infectări în 80 de zile dacă toată populația de 19 milioane ar fi vaccinată, număr care ar trebui sa fie diminuat cu coeficientul aferent „imunității de turmă” obținute la 50-80% populație vaccinată și imunizată natural (asta dacă se poate estima procentul din populație care a trecut prin boală dar nu a fost luată oficial în evidență).

    Este clar că de virus nu vom scăpa în totalitate și costurile vaccinării anuale a populației vor continua sa alimenteze conturile big farma …

  3. Inteleg acum ce vrei sa spui si ce ai calculat dar nush daca e corect sa calculezi eficienta unui vaccin asa…..eficienta nu e data de lipsa lui:)…sau cel putin in capul meu asa suna logica:)
    Oricum ma bucur ca e posibil sa avem un schimb de opinii civilizat….

  4. Nu se poate intrrpreta asa. Din 700000 ai 1 caz de forma severa. Din cei 6000 zilnici gandeste ca sunt destui cei care fac forme severe. Pana la urma aceasta e prima generatie de vaccin si este foarte reusita. Urmariti evolutia din Israel, scade presiunea la ATI fara lockdown, vaccinarea functioneaza.