G4Media.ro

Șeful Agenției Internaționale pentru Energia Atomică anunță că se va deplasa personal…

sursa foto: www.iaea.org

Șeful Agenției Internaționale pentru Energia Atomică anunță că se va deplasa personal la centrala Zaporojie „în câteva zile”

Șeful organismului de supraveghere nucleară al ONU a declarat pentru BBC că se așteaptă să conducă personal o misiune la centrala ocupată Zaporojie „în câteva zile, nu săptămâni”.

Rafael Grossi nu a precizat dacă inspectorii vor călători prin teritoriul ucrainean sau prin cel controlat de Rusia, afirmând că aspectele teritoriale trebuie „lăsate deoparte” din cauza urgenței situației.

Grossi a declarat că echipa sa dorește să inspecteze integritatea centralei și dacă aceasta a fost compromisă, dacă sistemele de siguranță sunt încă operaționale și starea alimentării cu energie electrică a centralei.

Inspectorii săi vor încerca, de asemenea, să vorbească atât cu personalul ucrainean, cât și cu cel rus de la fața locului și să stabilească o prezență permanentă la centrală.

Această decizie vine după ce liderul rus Vladimir Putin a declarat săptămâna trecută că este dispus să acorde accesul inspectorilor Agenției Internaționale pentru Energie Atomică la sit.

Centrala nucleară, cea mai mare din Europa, se află sub control rusesc din martie și a fost supusă unor bombardamente intense, atât Kievul, cât și Moscova acuzându-se reciproc de atacuri.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...