G4Media.ro

Șefii Parlamentului participă la evenimentele organizate la aniversarea a 162 de ani…

Șefii Parlamentului participă la evenimentele organizate la aniversarea a 162 de ani de la unirea Principatelor / MApN organizează ceremonii în garnizoane, dar participanţii nu se vor prinde în horă, din motive de securitate sanitară

Preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Anca Dragu şi Ludovic Orban, participă, duminică, la evenimentele desfăşurate cu prilejul aniversării a 162 ani de la Unirea Principatelor Române, relatează Agerpres.

Ludovic Orban va fi prezent la manifestările organizate la Focşani, care vor începe în jurul orei 12,45.

Anca Dragu va participa, la ora 12,30, la ceremonia desfăşurată la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, amplasată în Dealul Patriarhiei Române din Bucureşti, unde va depune o coroană de flori.

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, precum şi şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, vor prezenţi, de asemenea, de la ora 12,30, la această ceremonie militară a depunerii de coroane şi jerbe de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Totodată, Ministerul Apărării Naţionale va organiza, în garnizoanele în care există monumente dedicate Unirii Principatelor, ceremonii militare şi religioase cu ocazia sărbătoririi acestui eveniment istoric.

Din motive de securitate sanitară, participanţii la aceste evenimente nu se vor prinde în Hora Unirii, aşa cum se întâmpla în anii anteriori.

De Ziua Principatelor Române, ierarhii, preoţii şi diaconii Bisericii Ortodoxe vor oficia un Te Deum în toate bisericile, iar la sfârşitul slujbei vor fi trase clopotele timp de un minut.

La Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala Patriarhală vor fi pomeniţi domnitorul Alexandru Ioan Cuza, mitropoliţii Nifon al Ţării Româneşti şi Sofronie Miclescu al Moldovei, precum şi toţi cei care au contribuit la realizarea Unirii Principatelor Române.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Mormane de coroane depuse de talhari si penali cu onoruri militare.

  2. Din cite stiu eu, unirea s-a facut prin vointa boborului si mai ales prin vointa occidentului.
    Iar isi lipesc pe frunte astia din armata merite pe care nu le au.
    „Meritele” armatei sint strins legate de jaful acestei tari.

  3. Am citit articolul de cateva ori si cu lupa si nu gasesc nicaieri mentionat cuvantul „Iasi”. Mi se pare mie sau Unirea s-a facut la Iasi la 5 Ianuarie 1859 mai intai ? Mai lipsea sa se duca Orban sau Dragu sau orice alt klingonian sau romulan din Universul asta pe la Corabia sau Oravita ca sa sarbatoreasca ceva cu care cele 2 orase nu au nici in clin nici in maneca. Se tem cumva de furia iesenilor ca au fost lasati pe dinafara cu Autostrada A8 Iasi – Targu Mures? Acum un an, la 24 Ianuarie 2020, Iohannis si Orban et co. au fost puternic huiduiti de catre ieseni, tocmai pentru ca citeau de pe foi niste texte in care nu se mentiona nicaieri cuvantul „autostrada”. Acum la fel, atat Orban cat si Iohannis nu au deloc de gand sa faca ceva in legatira cu ceea ce ii doare cel mai mult pe ieseni: AUTOSTRADA SPRE VEST. Asta inseamna INVESTITII, DEZVOLTARE, DESCHIDERE DE NOI PERSPECTIVE, OPTIMISM, SPERANTA. Ceea ce nici un partid nu isi doreste penstru Moldova.

  4. Am citit articolul de cateva ori si cu lupa si nu gasesc nicaieri mentionat cuvantul „Iasi”. Mi se pare mie sau Unirea s-a facut la Iasi la 5 Ianuarie 1859 mai intai ? Mai lipsea sa se duca Orban sau Dragu sau orice alt klingonian sau romulan din Universul asta pe la Corabia sau Oravita ca sa sarbatoreasca ceva cu care cele 2 orase nu au nici in clin nici in maneca. Se tem cumva de furia iesenilor ca au fost lasati pe dinafara cu Autostrada A8 Iasi – Targu Mures? Acum un an, la 24 Ianuarie 2020, Iohannis si Orban et co. au fost puternic huiduiti de catre ieseni, tocmai pentru ca citeau de pe foi niste texte in care nu se mentiona nicaieri cuvantul „autostrada”. Acum la fel, atat Orban cat si Iohannis nu au deloc de gand sa faca ceva in legatira cu ceea ce ii doare cel mai mult pe ieseni: AUTOSTRADA SPRE VEST. Asta inseamna INVESTITII, DEZVOLTARE, DESCHIDERE DE NOI PERSPECTIVE, OPTIMISM, SPERANTA. Ceea ce nici un partid nu isi doreste pentru Moldova.