G4Media.ro

Șefii a două comisii din Parlamentul European, reacție dură în privința legii…

Șefii a două comisii din Parlamentul European, reacție dură în privința legii din Ungaria privind comunitatea LGBTQ: Este o încălcare definitivă a valorilor UE

Șefii a două comisii din Parlamentul European au condamnat, vineri, decizia parlamentarilor din Ungaria privind adoptarea unei legislații care afectează comunitatea LGBTQ, afirmând că aceasta este „o încălcare definitivă a valorilor UE”.

Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne și Comisia pentru drepturile femeilor și egalitatea de gen sunt conduse de doi membri ai grupului socialiștilor și democraților (S&D), spaniolul Juan Fernando López Aguilar și austriaca Evelyn Regner.

Cei doi europarlamentari consideră că noua legislație din Ungaria reprezintă „cea mai recentă agresiune împotriva drepturilor LGBTQ” care încalcă valorile UE.

„Este o evoluție îngrijorătoare cum drepturile persoanelor LGBTIQ sunt reduse puțin câte puțin și comunitatea devine invizibilă. O astfel de incitare este contrară valorilor noastre europene fundamentale, la care nu mai putem închide ochii”, a declarat Evelyn Regner, potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului European.

Juan Fernando López Aguilar adaugă faptul că tot mai mulți cetățeni europeni se întreabă „ce mai are în comun partidul Fidesz al lui Viktor Orbán cu UE, ce mai caută în UE și cât timp îl va mai tolera UE”.

Parlamentul European amintește că a cerut, în septembrie 2018, Consiliului UE să acționeze pentru a împiedica Ungaria să mai încalce valorile Uniunii. Atunci, preocupările erau legate mai ales de independența justiției, libertatea de exprimare, corupție, drepturile minorităților și situația migranților și a refugiaților.

Conform articolului 7 din Tratatul UE, în urma unor astfel de cereri, Consiliul poate stabili că există un risc „clar de încălcare gravă” a valorilor Uniunii în țara respectivă. Acest lucru ar putea duce, într-o etapă ulterioară, la sancțiuni, precum suspendarea drepturilor de vot în Consiliu.

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a declarat, miercuri seara, „foarte îngrijorată” de noua lege din Ungaria privind comunitatea LGBTQ și a anunțat că CE evaluează dacă prevederile încalcă legislația relevantă a Uniunii Europene.

„Foarte îngrijorată de noua lege din Ungaria. Evaluăm dacă încalcă legislația relevantă a UE. Cred într-o Europă care îmbrățișează diversitatea, nu una care o ascunde copiilor noștri. Nimeni nu trebuie discriminat pe baza orientării sexuale”, ascris Ursula von der Leyen, miercuri seara, într-un mesaj pe Twitter.

Partidul de guvernământ din Ungaria, Fidesz, a propus un proiect de lege care interzice diseminarea a ceea ce a numit conţinuturi care promovează schimbările de sex sau homosexualitatea în şcoli, potrivit Reuters. Unii analişti au comparat iniţiativa cu legea „împotriva propagandei homosexuale” din 2013 din Rusia.

Amendamentul depus pe 10 iunie în parlament de deputaţi ai Fidesz la o lege care pedepseşte pedofilia stipulează ca tinerilor sub 18 ani să nu li se prezinte conţinuturi pornografice sau orice alt conţinut care încurajează schimbările de sex ori homosexualitatea. Proiectul, care ar urma să se aplice şi industriei publicităţii, mai prevede crearea unei liste a organizaţiilor autorizate să predea lecţii de educaţie sexuală în şcoli.

O nouă lege combină măsurile împotriva pedofiliei cu protejarea minorilor de ”propaganda homosexuală”. Premierul Ungariei se folosește de acest subiect pentru a diviza opoziția și a abate atenția de la propriile eșecuri, scrie jurnalistul Keno Versek, într-un comentariu publicat de postul de radio Deutsche Welle.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Socialistii moderni si progresistii prin natura lor internationalisti, is cel mai mare pericol asupra viitorului Europei. Primii si-au ratat complet menirea traditionala predandu-se puternicilor lumii iar cei din urma sunt o emanatie directa. Foarte foarte „dogmatici”…cine nu e ca/cu ei…e hitler.

  2. Nu cred ca „incalcare definitiva” vroiati sa scrieti aici 😉 Pare tradus gresit din engleza probabil incalcare clara sau fara urma de indoiala trebuia in loc

  3. cainii latra caravana trece.

  4. Ehehei, mon cher, vremuri tulburi, vremuri tulburi….. Se vede, tooocmai din țărișoara noastră ( sărmana de ea ), că și la coana Evropa s-or cocoțat în diferite comitete și comiții, cetățeni turmentați or’ făr’ de prințipuri, mă-ntelegi, adicătelea dăștia că pluseriștii dâmbovițeni…. Cugetând nițel, no fi mare poznă, să se inundeze și Bruxelles-ul cu o mare de șobolani……

  5. Ah, cât despre vecinii noștri unguri, un singur lucru am a spune mon cher:,,RESPECT”.