G4Media.ro

Șefa serviciilor de informații americane: Este „puțin probabil” ca Rusia să poată…

sursa foto: Alexander NEMENOV / AFP

Șefa serviciilor de informații americane: Este „puțin probabil” ca Rusia să poată organiza o „ofensivă semnificativă” în acest an în Ucraina / „Puțin probabil” și ca Moscova să folosească arme nucleare

Rusia nu va putea probabil să organizeze o „operațiune ofensivă semnificativă în acest an” din cauza lipsei de muniții și de forță de muncă – indiferent dacă contraofensiva ucraineană va avea sau nu succes, potrivit directorului Serviciului Național de Informații Avril Haines, relatează CNN.

„De fapt, dacă Rusia nu inițiază o mobilizare obligatorie și nu își asigură livrări substanțiale de muniții de la terți, dincolo de livrările existente din partea Iranului și a altora, va fi din ce în ce mai dificil pentru ei să susțină chiar și operațiuni ofensive modeste”, a declarat Haines în fața Comisiei pentru servicii armate a Senatului.

Putin „probabil” și-a redus ambițiile pe termen scurt în Ucraina pentru a lua în considerare o victorie „pentru a consolida controlul asupra teritoriului ocupat în estul și sudul Ucrainei și pentru a se asigura că Ucraina nu va deveni niciodată un aliat al NATO”, a adăugat Haines.

În pofida acestei evaluări, Haines a spus că nu este foarte probabil ca Rusia să negocieze o pauză în acest an, cu excepția cazului în care factori politici „îi vor modifica gândirea”.

Haines a mai precizat că forțele rusești pregătesc „noi poziții defensive” pentru contraofensiva ucraineană și că „au câștigat mai puțin teritoriu în aprilie decât în oricare dintre cele trei luni anterioare”.

De asemenea, este „foarte puțin probabil” ca Rusia să își folosească armele nucleare, chiar și în condițiile în care aceasta înregistrează pierderi grele în războiul din Ucraina, a afirmat Haines , citată de Reuters și preluată de The Guardian.

„Este foarte puțin probabil, este evaluarea noastră actuală”, a adăugat ea.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...