G4Media.ro

Șefa Institutului Național de Sănătate Publică, găsită în incompatibilitate de ANI: a…

Șefa Institutului Național de Sănătate Publică, găsită în incompatibilitate de ANI: a fost simultan șef serviciu la Inspecția Sanitară de Stat și angajată la DSP Teleorman

Șefa Institutului Național de Sănătate Publică, Simona Pârvu, a fost găsită în incompatibilitate de Agenția Națională de Integritate (ANI), care a constatat că aceasta a fost simultan șef serviciu la Inspecția Sanitară de Stat și angajată la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Teleorman, încasând peste 20 de mii de lei.

Sursa foto: INSP

Simona Pârvu „a deţinut şi exercitat simultan funcţia publică de conducere (şef serviciu) la Inspecţia Sanitară de Stat din cadrul Ministerului Sănătăţii şi calitatea de angajat cu contract individual de muncă la Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Teleorman (coordonator naţional formare – cod COR 112029 manager, în cadrul Proiectului «Personal specializat pentru un sistem de sănătate modern» Cod My SMIS 106519), încasând un venit net în sumă de 20.110 lei”, precizează ANI într-un comunicat.

Conform sursei citate, Pârvu a încălcat dispoziţiile art. 94, alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003, care stabilește că funcționarii publici nu pot deține alte funcții și nu pot desfășura alte activități, remunerate sau neremunerate, în cadrul autorităților sau instituțiilor publice.

Simona Pârvu este directorul general al Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) din 22 noiembrie 2019. Conform CV-ului postat pe site-ul INSP, ea a fost șef serviciu la Inspecția Sanitară de Stat în perioada 1.02.2016 – 18.03.2019. Totodată, potrivit site-ului DSP Teleorman, Simona Pârvu a fost admisă în ianuarie 2018 expert în cadrul proiectului „Personal specializat pentru un sistem de sănătate modern!” Cod My SMIS 106519.

ANI amintește că, potrivit legii, „fapta persoanei cu privire la care s-a constatat (…) încălcarea obligaţiilor legale privind conflictul de interese ori starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective (…)”.

„Persoana (…) faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică (…) pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, mai prevede legea.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

7 comentarii

 1. Lucra in schimburi?!
  Altfel, cum de era PREZENTA ca mare Sefa si colo si colo?!
  Cine stie cati din astia INCOMPATIBILI, dar cu proptele puternice politice, sunt in Institutiile publice?!

  • Cu oleacă de verificări s-ar putea descoperi că toată familia era pe langă lege, văzând câți bani are soțul din cursuri și „vânzări anterioare”. Bleah, bugetari amărâți…

 2. Vreo mirare cumva ? Vine din Teleorman si a fost facuta sefa in epoca Dragnea ! :))

 3. pluripotentii din romanica ,muncesc in doua joburi,da’ la stat…ce stiu unele sa suga…

 4. Dragute teleormanencele, fac treaba buna…
  Oare e discriminare rasiala? Scuze daca sunt rasist.

 5. va mai amintiti ca dupa Colectiv aceeasi doamna explica cum comisia de Biocide si-a facut treaba?