G4Media.ro

UPDATE Judecătoarea CSM Lia Savonea despre șefa ICCJ, judecătoarea Cristina Tarcea, după…

UPDATE Judecătoarea CSM Lia Savonea despre șefa ICCJ, judecătoarea Cristina Tarcea, după decizia CCR privind completurile de 5 judecători: ”Ar trebui să se activeze instituția revocării”

UPDATE În cererea scrisă depusă la cabinetul șefei CSM, judecătoarea Lia Savonea cere activarea procedurii revocării față de șefa ICCJ, Cristina Tarcea, după decizia CCR privind completurile de 5 judecători. „Consider că demersurile conducerii Înaltei Curți de Casație și Justiție au fost de natură să vulnerabilizeze dreptul părților la un proces echitabil, prin riscul asumat de influențare a repartizării aleatorii a dosarelor, ceea ce ar trebui să activeze instituția revocării”, scrie Lia Savonea în cererea adresată CSM și citată de Luju. Vezi aici.

Lia Savonea, cea mai influentă judecătoare din Secția pentru judecători a CSM, a atacat-o astăzi frontal pe șefa Înaltei Curți, după decizia CCR privind completurile de 5 judecători. În deschiderea ședinței Secției de judecători a CSM, Savonea a lăsat deoparte obiceiul pentru care este binecunoscută de a acționa prin interpuși și a declarat personal:

 • ”Vă rog să îmi permiteți să pun în discuție o cerere pe care am formulat-o vineri, însă am înregistrat-o abia în această dimineață la cabinetul dvs., aceea de a supune dezbaterii Secției pentru judecători a implicațiilor deciziei CCR din data de 7 noiembrie, conflict care a fost generat de către conducerea ICCJ. În fapt, vă rog să asigurați cadrul necesar unei ședințe viitoare în care să putem dezbate vis a vis de consecințele acestei decizii. Deci, e un fapt că avem un conflict de natură juridică constituțională, fapt este că acest confict a fost generat de către conducerea ICCJ prin refuzul asumat de aplicare a unei legi, că au fost, s-au produs consecințe într-un domeniu destul de sensibil al legalei compuneri a completurilor de judecată, că aceasta a putut să influențeze, vom vedea, distribuirea aleatorie a cauzelor. Noi știm că Justiția este egală, imparțială, unică pentru toți, că responsabilitățile și obligațiile conducerilor instanțelor trebuie să fie egale de la Judecătoria Podul Turcului până la conducerea ICCJ, asta scrie în lege, și eu vreau să mă asigur că se întâmplă și în fapt acest lucru. Cred că secția trebuie să dezbată în regim de urgență, desigur nu mai degrabă de publicarea deciziei CCR, în ce măsură conduita ICCJ, conducerii de fapt a ICCJ nu se înscrie într-o veritabilă abdicare de la anumite valori ale Justiției, respectiv de la obligațiile de a asigura părților o judecată independentă, complete constituite numai în condițiile și în termenii legii și așa mai departe”.

”Am luat act de susținerile dvs. si de solicitarea formulată. Vom aprecia pe viitor asupra acesteia”, a conchis șefa CSM, judecătoarea Simona Marcu.

Vezi aici la începutul ședinței.

Surse judiciare atrag atenția că Lia Savonea deschide astfel calea revocării șefei ICCJ, Cristina Tarcea. Savonea este liderul grupării majoritare pro PSD din Secția pentru judecători a CSM, alături de judecătoarele Gabriela Baltag, Nicoleta Tânț, Simona Marcu și Evelina Oprina, adică 5 membri din 9. Savonea este soția avocatului Mihai Savonea, fost coleg de cabinet cu senatorul PSD condamnat pentru corupție, Cătălin Voicu.

Săptămâna trecută, CCR a desființat practic posibilitatea potrivit căreia completurile de 5 judecători ale ICCJ să fie conduse de membri de drept și a decis ca toți membrii completurilor să fie trași la sorți. Imediat, colegiul de conducerea al ICCJ a decis tragerea la sorți, pentru ce a mai rămas din anul în curs, a tuturor judecătorilor din complet, fapt ce l-a nemulțumit pe liderul PSD Liviu Dragnea. Acesta era judecat de C5 P1, condus de vicepreședintele ICCJ Iulian Dragomir. Din complet mai făceau parte judecătorii Daniel Grădinaru și Simona Neniță, considerați favorabili liderului PSD. Prin urmare, Dragnea dorea doar schimbarea judecătorului membru de drept, Iulian Dragomir, nu a întregului complet, au explicat surse judiciare pentru G4media.ro.

Noul complet care îl va judeca pe liderul PSD în procesul în care a fost condamnat la fond la 3 ani și jumătate cu executare este format din judecătorii Horia Șelaru, Francesca Vasile, Simona Neniță, Ioana Alina Ilie și Rodica Cosma. Acest complet va judeca și la anul procesul lui Dragnea numai dacă la termenul din 3 decembrie va administra probe, lucru puțin probabil, au explicat sursele G4media.ro. Aceasta înseamnă că procesul lui Dragnea va fi judecat în 2019 de un alt C5 care urmează să fie tras la sorți la finalul acestui an pentru 2019. Completul din 2019 va da sentința finală în proces și l-ar putea trimite pe Dragnea după gratii sau, dimpotrivă, l-ar putea achita.

Sursa foto: Universuljuridic.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

56 comentarii

 1. Daca nu-i tragea pe toti la sorti, asa cum a cerut CCR si nu pica cum vrea Dragnea, nu era bine. Daca i-a tras pe toti asa cum a cerut CCR, iarasi nu e bine pentru ca nu e bun completul de judecatori. Zdrentele astea din CSM trebuiesc eradicate si bagate in puscarie rapid!

  • PSD trebuie eradicat.

  • @ marian

   Tarcea- harcea tb sa astepte pana la publicarea deciziei CCR.

   O sa vezi (mai mult ca sigur) ca decizia CCR va spune ca doar sefii completerlor vor trebui a fi trasi la sorti (pt completele care vor judeca pana la finele lui 2018).

  • De ce permit magistratii ca justitia sa fie capturata de mafia psd si alde ?
   Chiar nu si-au dat seama pina acum ca mafia psd si alde a pus stapinire pe CCR, pe Sectia pentru judecatori din CSM, pe Inspectia Judiciara ?
   Asteapta ca oile sa fie sacrificati toti ?
   De ce nu cer revocarea judecatorilor corupti din CCR si din CSM, aflati in slujba mafiei psd si alde ?

  • Despre constituirea ilegală a CCR, cu Lazaroiu cu mandatul depasit, contrar Constituției, nu spune nimic zdreanța asta Psdista ? Nu se sesizează ? Decizia Ccr e nulă, legal vorbind

  • @x-link care decizie CCR? care justificare? aia in care se spune ca se trage la sorti pana infractorilor de la PSD + ALDE + UDMR le pica numai zdrente cu legaturi dubioase cum e cucoana asta?

   legea era ca se trag la sorti completele , nu doar seful, nu doar 1 din 5 nu doar seful, ci 5 din 5 .. ceea ce s-a si facut, sau ma insel

  • Cum apare un comentariu e lae justiție, hop și trolul x-link, atoateștiutor, își dă cu părerea. Ce mai, știe el, trolul penal, cum stă treaba cu justiția și cum trebuie organizată în folosul interlopilor pe care îi slujește și care îl pun să scrie aici.

  • pe scurt : MUIE PSD
   PSD inseamna grupul infractional care fura direct sau indirect via PSD.

   doamneeee, Scaroschiiii, da-mi putere ca sunt multi …

 2. Daca madame Savonea o face pe prostul, iata ca imi permit la randu mi: de ce nu a sarit la gatul ICCJ in toti acesti ani in care, chipurile, s ar fi incalcat legea? Ce a pazit? Oile?

 3. Se spune că la ICCJ exista judecători normali și judecători din gașca Savonea.. e normal așa ceva?? Mafioata ordinară, prietena interlopilor!!!este incredibil cum a ajuns țara, năpădită de paraziți, dăunători și rozătoare

  • Corecție: la CSM…

  • Este judecatoare la Curtea de apel Bucuresti,sau sefa ei,acolo apeleaza toti infractorii politicii sa-si scape pielea de puscarie! Deci, nu ma mira nimic, si-au activat cozile de topor odata cu castigarea -prin absenteism -a alegerilor in 2016!

 4. Nu scapa taranul flausat de mititica.
  Pana la urma tot acolo o sa ajunga oricat trage de timp si oricati oameni isi pune in functii inalte !
  Tanti asta nu e papusa lui Gargamel ?

 5. Doamneee, cum să existe judecători pro PSD, sau pro alt partid, când ar trebui să fie pro…JUSTIȚIE!!! Asemenea judecători ar trebui excluşi definitiv….!

 6. au ajuns interlopii sa conduca justitia.

 7. Bai, astept de 1 ora sa veniti cu ceva despre Lia Savonea. Mi-e si sila, pe cuvânt…

 8. Ce prostituata

 9. Dintr-un articol de pe g4 media reg la noul complet tras la sorți (9 noiembrie):

  „””În noua formulă a completului C1 – Penal, cel care va judeca procesul Dragnea, a mai rămas doar judecătoarea Neniță Simona Cristina care, potrivit surselor G4Media.ro, se află sub influența liderului PSD prin intermediul Liei Savonea, fosta şefă a Curţii de apel Bucureşti (CAB) şi actual membru CSM. Simona Neniță e soția avocatului Mihai Dinu, fostul apărător al senatorului PSD condamnat pentru corupție Cătălin Voicu. Savonea este soţia avocatului Mihai Savonea, fost coleg de cabinet cu senatorul PSD condamnat pentru corupţie, Cătălin Voicu.

  Un alt judecător care ar putea înclina balanța în favoarea lui Liviu Dragnea este Cosma Rodica, prietenă și fostă colegă de complet cu soția deputatului PSD Florin Iordache, fost ministru al Justiției, în mandatul căruia a fost adoptată OUG 13.

  Ceilalți trei judecători din completul liderului PSD se află, potrivit surselor judiciare consultate de G4Media.ro, în afara sferei de influență a Liei Savonea și, implicit, a lui Liviu Dragnea.”””

 10. Cred ca „sursele judiciare” consultate de g4 ori se insala ori au vrut sa-i faca o placere d-lui Alin Ionescu si i-au spus „ca se deschide calea revocari Cristinei Tarcea….”

  Pai daca oricum in decembrie se va mai gasi un motiv de amanare a cauzei in asa fel incat dosarul va intra in noul an fara ca sa se fi administrat vreo proba , deci va fi tras la sorti un nou complet, care-i problema ? Si-asa, din spusele G4, completul schimbat avea doar 2 judecatori (din 5) favorabili lui Dragnea. Poate acum are mai mult noroc !

  Cred ca Tarcea a fost impresionata suficient, astfel incat „Plasticele” (cele 5 de la ICCJ, desi in realitate sunt doar 4, dar exagereaza iarasi G4 pt mai mult dramatism) nu vor intreprinde nimic impotriva Presedintei Inaltei Curti.

  De ce spun asta ? Pt ca, spre deosebire de un Procuror sef care are dreptul sa imparta lucrari subalternilor dupa cum crede el de cuvinta, un presedinte de instanta nu are o asemenea prerogativa !

  Cu alte cuvinte, este aproape „inofensiv” !

  PS. Doar ca in mintea creata a penalilor si a slugilor acestora, justitia trebuie sa fie definitiv ingenuncheata in fata lor iar asta presupune niste sefi de parchete si de instante judecatoresti absolut obedienti in fata puterii politice !

  PPS. Iar ei nu pot face asta decat folosind „bata”sanctiunilor ! 😉

 11. Doamna crede ca alura de intelectuala si mainile tinute in pozitia ‘sigur de sine’ ne vor paraliza mintea si vom uita ca dansa este o lingatoare a Partidului Unic si a Marelui si Unicului Lider din Teleorman.

  Madam sa iti fie rusine daca stii ce e aia. E urat si josnic ceea ce faci si cu sigurantza intr-una din zile iti va veni si tie randul. Sa nu te mire ca nu va da nimeni 2 lei pe tine.

 12. Mi-e atâta silă de otrepele astea pupincuriste și obediente.
  Dacă era vorba de vreo băbuță din Podul Turcului și nu de hamsterul flaușat președinte de cameră parlamentară, madam savonea nu se mai agita atâta de egalitatea aplicării legii, cum numește ea oftica penalului că nici la sorți nu i-a picat completul pe care deja l-o fi ”uns” să funcționeze cum îi trebuie lui.

 13. Toti egali in fata legii? Un mare kkt…

 14. Tocmai famiglia lui Dragnea se plânge de abdicarea de la valorile Justiției ? Savonea cu mentalitatea de slugă o critică pe Tarcea ! Infractorii ăștia nu mai au nici o limită…

 15. Mafia calca in picioare tot ce-i sta in cale.

 16. Lia-Ciocârlia a fost la pădure, după fragi și mure, unde a primit indicații prețioase de la Varanul-cel-Veninos: „Ssssă-i ataci cu ssssălbăticie, mi-au șșșutit 3 anișșsori din viață…!”

 17. Mă uitai în … sus (la comentarii, vrusei să spui), și-mi dădui încă o dată seama că sunt cam mulți prefăcuți în jurul G4, care-o ard non-stop cu statu de drept și instituțiile lui.

  Dar, dacă vreuna din instituții (DNA, ICCJ, PG, CCR, DIICOT) uită și nu dă cu bâta-n Dragnea într-o zi, devine nasoală rău.

  Hai, nu vă mai supărați! (ಥ_ಥ) Să nu vă taie boieru’ … nasu’!

  • Livache o caută cu lumânarea! Saracu’, nu e lăsat sa fure in liniște! După succesul din Teleorman, județ pe care l-am pârjolit, nu se gândea că o să împiedice de-o țară…
   Daca nu ne mai calca viața în picioare, promit că uit de el!!! Da Doamne sa nu mai aud de el de azi înainte, să consider că a fost doar un vis urât! Ticalosul asta își permite să „aranjeze”, după regulile lui interlope, viața a milioane de români! Ne lasă în pace, îl lăsăm în pace! Da-ne Doamne sa uitam de el cat mai repede!!!

  • Nu te mai lasa Putin sa postezi cu poza Lui gheiule 🙂 ))) Durac.

  • @Pacalici:
   Tu vorbesti de „prefacuti”, amaratule ?

   PS. Pai tu nu ai fost in stare sa-ti pastrezi nici macar nick-nameul, ti l-ai tot schimbat si ii faci pe altii „prefacuti” ? 😉

 18. N-o revoca nimeni pe Tarcea. Linge si Savonea rahatul de pe cateva cizme, ca doar de-aia a fost ajutata sa intre-n CSM, inainte de binemeritata pensionare.

  Si-n definitiv nu asta-i rolul ei de magistrat care s-a c…t pe roba si-apoi s-a sters la gura? Lasati sluga sa-si urmeze menirea.

 19. Cred ca nu sunt singurul care a observat modus operandi:
  1. Un individ din tabara infractorilor face o sesizare/cerere catre institutia X, pe baza unei interpretari „creative” a legii.
  2. Institutia respectiva ii da, normal, cu flit.
  3. Individul sau altcineva din aceeasi tabara reclama conflict constitutional la CCR.
  4. CCR hotaraste de cele mai multe ori de parte reclamantului.
  5. Se invoca faptul ca seful institutiei X nu a respectat hotararea CCR _inainte_ ca ea sa fie luata, drept argument pentru revocarea din functie.

  Si le merge…

  • @sile :
   Asa este ! Prima incercare, 100% reusita a fost cand cu revocarea lui Kovesi !
   A doua oara au incercat cu Augustin Lazar, doar ca de data aceasta nu o vor mai putea duce la bun sfarsit pt ca Lazar a ales sa lupte folosind cea mai buna tactica avocateasca, „tergiversarea”, astfel ca este foarte posibil ca sa apuce sa-si incheie mandatul in fruntea Parchetului General, inainte ca procedura revocarii sa se incheie intr-un fel sau altul.

 20. Stati liniștiți :oameni ca savon Marcu si citi or mai fi se cunosc. Chiar credeti ca mai au multe zile pe acolo.?

  • Da, PSD a reinstaurat dictatura, are acum oameni infiltrati peste tot, in toate institutiile si va fi greu sa-i mai scoatem din ele.

   Fiindca romanii sunt prea ticalosi sa voteze oameni cinstiti la alegeri, astia vor ramane infiltrati D-zeu stie cati ani de acum incolo.

   Un lucru e clar: justitia e ce vrea PSD sa fie.

 21. Intereseaza pe cineva unde sunt dosarele de urmarie penala ale primarului din Chiajna? Poate o întreabă cineva pe Lia Savonea.

 22. Chiar daca acum se bucură de multe privilegii, financire și personale în final tot între patru scânduri ajung. Numai că depinde cum ajung, după îndelungate chinuri sau……?!!! Cum le-o fi norocul.
  Nu aș vrea să fiu în locul lor. Nu tu viață de familie, tot timpul trebuie să te gândești la strategii despre cum să ieși basma curată….Aștia și când chefuiesc construiesc strategii. Îmi este milă de ei. Trăiesc intr-o lume fantasmagorică. Zâmbesc (fals) la televizor, mint fără să clipească, „trag” câte o băută, și atunci falsă, înțepăndu-se unul pe altul cât de grozavi sunt, sau preamarind conducătorul lor iubit. Inventăm o formă de a chefui….” chef tensionat”. Sper să nu se transmită și poporului de rând.

 23. Cred ca ar trebui o inițiativă legislativă care sa limiteze accesul magistraților la structuri precum: CSM, CCR, ICCJ si alte structuri cu mare putere de decizie în justiție in functie de de meseria in care activează sotul / sotia/rudele de gradul 1 .
  Se vede clar peste 50/ 60% din persoanele numite in funcții grele de judecată au legaturi cu partidul de la putere, cu interlopi, cu mediul de afaceri in general cu persoane corupte sau suspecte de corupție.
  Cum e posibil sa ai o inalta functie la CSM iar sotul respectivei sa fie avocat si sa apere infractori acuzați de corupție?
  Unde mai e morala?
  Oare ce se discuta , la masa spre exemplu, in aceste familii de judecatori/procurori care maine judeca / cerceteaza cauze penale iar sotul e apărătorul penalului?
  Soluția e clara:trebuie o delimitare clară la accesul la aceste funcții.
  Dispare complet încrederea in justitie!

  • Chiar așa, de ce o fi având actuala justiție din România nevoie de avocați ?!? Și nici de judecători nu prea este nevoie, sunt suficienți cei care au semnat cu serviciile. Justiția trebuie înfăptuită de procurori, așa ne spune și șeful Ministerului Public !

  • După mintea trolului liță, justiția are nevoie și de avocați, și de judecători și de procurori care să-i servească pe interlopi iar aceștia să le ofere la schimb avantaje. Asta e schema pe care o promovează cu sârg borfașii iar cine nu e de acord să fie furat e cu lgbt sau plătit de soros sau a furat gazrele din marea neagră, ori aduce imigranți in țară, e neomarxist ori xenoman, cum zice trolul acela dobitoc, ceva cu X, fără să știe ce înseamnă. Atât pot ei trolii, ăsta e limbajul, atât de limitați sunt, astea sunt punctajele care arată cât de reduși sunt și stăpânii lor, care îi pun să scrie aici.

  • Bineinteles ! In fruntea acestor institutii care ar trebui sa vegheze si sa garanteze independenta justitiei , ar trebui sa fie numai buni profesionisti de o anumite conditie morala .

 24. Doar d-na NICOLETA TANT (judecator la BRASOV in anul 2013) a motivat ca SERBAN HUIDU (criminalul diabolic) este liber pentru ca este prima oara cind omoara trei oamani si este integrat social.Probabil ca la fel ar fi procedat si daca „si-ar fi adunat de pe sosea” o persoana din familie foarte draga.

 25. Asta e reteaua mafiota pe care voia s-o faca Voicu Catalin. Ii mai trebuia MAI, pe care azi il are,
  deci treaba a mers inainte.
  Sotii Costiniu, Savonea, mafia din tribunale.
  Ehe, n-or s-o mai duca mult, se strange latul.

 26. Cand o sa apara decizia CCR publicata atunci sa vedeti ce aberatii va contine. Din pacate CCR a fost de facto autorul distrugerii statului de drept din Romania. Iar faptul ca deciziile CCR nu au fost analizate de MCV, le da in continuare curaj infractorilor sa se folosesca de ea. Practic CCR o sa ajunga azi maine sa-l judece si pentru abuz in serviciu in cazul Bombonica. Incredibil si devastator !

 27. Asa-i draguto, ca iti doresti cu ardoare postul lui Tarcea? Zi ca nu-i asa. Oameni tineri si va faceti pres in fata unor nespalati libidinosi! Brrrr, scarba-mi este.

 28. „JUSTITIA E EGALA, IMPARTIALA SI UNICA PENTRU TOTI”…
  HA HA HA HA HA HA!
  CATA NESIMTIRE! CAT TUPEU !

 29. S-AU NASCUT NOILE RODICI ALE JUTITIEI…
  NU E MINUNAT ?

 30. dupa discurs , nu iti trebuie mult IQ sa vezi ca asta e una din trompetele psd-ului.

 31. in graba, am citit Lia Slugonea.