G4Media.ro

Șefa diplomației române a mers în prima sa vizită oficială de la…

sursa foto: Facebook/ Maia Sandu

Șefa diplomației române a mers în prima sa vizită oficială de la preluarea mandatului la Chișinău/ Luminița Odobescu s-a întâlnit cu președinta Maia Sandu

Luminiţa Odobescu, ministrul Afacerilor Externe, a discutat, luni seară, în cadrul vizitei pe care o face la Chişinău, cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu. Odobescu a asigurat cu privire la angajamentul solid al României de promovare în ritm accelerat a proiectelor de asistenţă în beneficiul Republicii Moldova, transmite Agerpres.

Luminiţa Odobescu, ministrul Afacerilor Externe, a fost primită, luni seara, la Chişinău, de preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, discuţiile vizând teme prioritare privind dialogul politic bilateral, cooperarea dintre România şi Republica Moldova, agenda europeană a Chişinăului, precum şi situaţia de securitate regională, arată MAE, într-un comunicat de presă.

”Ministrul Luminiţa Odobescu a salutat ritmul intens al dialogului politic bilateral, la toate nivelurile, şi agenda cuprinzătoare de proiecte concrete aflate în derulare, cu implicarea tuturor instituţiilor guvernamentale de la Bucureşti şi Chişinău. Deschiderea fără precedent consemnată în ultimii ani în cadru bilateral a permis avansarea rapidă a tuturor iniţiativelor de cooperare, mai ales a celor cu relevanţă directă pentru consolidarea stabilităţii si susţinerea dezvoltării de ansamblu a Republicii Moldova. Ministrul Luminiţa Odobescu a asigurat cu privire la angajamentul solid al României de promovare în ritm accelerat a proiectelor de asistenţă în beneficiul Republicii Moldova, respectiv de racordare cuprinzătoare a acesteia la spaţiul european, prin România”, scrie în document.

Şefa diplomaţiei române a adresat felicitări cu privire la găzduirea cu succes de către Republica Moldova, sub coordonarea preşedintelui Maia Sandu, a Summitului Comunităţii Politice Europene din 1 iunie, eveniment de amploare şi vizibilitate care a arătat încă o dată măsura angajamentului puternic al Chişinăului pe traseul european. Odobescu a apreciat în mod deosebit progresele substanţiale ale autorităţilor de la Chişinău în privinţa agendei de reforme, în particular cu referire la îndeplinirea recomandărilor formulate de Comisia Europeană în iunie 2022, la momentul acordării statutului de candidat la integrare europeană.

De asemenea, ministrul Luminiţa Odobescu a arătat că aceste rezultate solide şi încurajatoare sunt un argument puternic în eforturile de susţinere, în plan european, a avansării accelerate a procesului de integrare europeană a Republicii Moldova. Ea a exprimat speranţa într-o decizie politică vizionară privind deschiderea negocierilor de aderare până la finele acestui an.

Luminiţa Odobescu se află la Chişinău în prima deplasare externă de la preluarea mandatului de ministru al Afacerilor Externe, vizita urmând a continua marţi.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...