G4Media.ro

Șefa diplomației germane: Situaţia din Orientul Mijlociu nu se reduce la a…

Photo by RONALDO SCHEMIDT / AFP

Șefa diplomației germane: Situaţia din Orientul Mijlociu nu se reduce la a lua partea Israelului sau a Hamas în conflict

Ministrul de externe german Annalena Baerbock a declarat joi că situaţia din Orientul Mijlociu nu se reduce la a lua partea Israelului sau Hamas în conflictul din Fâşia Gaza, relatează vineri dpa, transmite Agerpres.

Şefa diplomaţiei germane a spus la un eveniment de campanie de joi seară că face tot posibilul pentru a se asigura că ajutorul umanitar ajunge în Gaza, chiar dacă conflictul a fost provocat de atacarea Israelului de către Hamas.

„Asta nu este o contradicţie pentru mine”, a spus ea. Potrivit Annalenei Baerbock, un copil din Gaza a cărui mamă a murit suferă la fel de mult ca un copil a cărui mamă a fost răpită şi dusă în Gaza de Hamas. „Nu trebuie să decid dacă am mai multă simpatie pentru un copil sau pentru celălalt”, a adăugat ea.

Ministrul german de externe a subliniat că demnitatea umană trebuie privită ca inviolabilă.

Potrivit lui Baerbock, supravieţuitoarea Holocaustului Margot Friedländer, care a fost prezentă joi la ceremoniile care au marcat împlinirea a 75 de ani de la adoptarea Constituţiei germane la Berlin, a rezumat cel mai bine acest lucru afirmând că nu există sânge evreiesc, musulman sau creştin.

„Există numai sânge omenesc”, a spus Baerbock.

Circa 1.200 de oameni au fost ucişi şi peste 250 au fost luaţi ostatici în Fâşia Gaza după atacul Hamas din sudul Israelului de la 7 octombrie.

Atacul terorist a fost declanşatorul pentru o ofensivă israeliană de amploare în Gaza, în care, potrivit autorităţilor sanitare controlate de Hamas, peste 35.500 de oameni au fost ucişi până în prezent.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...