G4Media.ro

Șefa diplomației germane: G7 va discuta săptămâna viitoare, la București, despre ajutorul…

Foto: Telegram/ Serviciul de Urgență al Ucrainei

Șefa diplomației germane: G7 va discuta săptămâna viitoare, la București, despre ajutorul de iarnă pentru Ucraina

Miniștrii de externe din Grupul celor șapte (G7) vor discuta despre cum să sprijine în continuare Ucraina în asigurarea aprovizionării cu energie în cadrul unei reuniuni care va avea loc săptămâna viitoare la București, a declarat joi pe Twitter ministrul german de externe Annalena Baerbock, potrivit Reuters.

„Atacurile Rusiei asupra infrastructurii civile sunt o crimă intolerabilă și inumană. (Președintele rus Vladimir) Putin poate arunca poporul ucrainean în frig și întuneric cu rachetele sale. El nu le va frânge niciodată voința de libertate și sprijinul nostru”, a adăugat ea.

O reuniune a miniștrilor de externe din cadrul NATO este programată să aibă loc marți și miercuri la București.

O reuniune a miniștrilor de externe din cadrul G7 care a avut loc în Germania la începutul acestei luni, la inițiativa lui Baerbock, s-a axat pe modul în care să sprijine Ucraina în timpul iernii, în fața atacurilor rusești asupra rețelei sale electrice.

Orașele ucrainene au fost cufundate în întuneric săptămâna aceasta, după ce un tir de rachete rusești a declanșat una dintre cele mai grave pene de curent la nivel național din timpul războiului.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...