G4Media.ro

Șefa de la Maternitatea Botoșani, aleasă în comisia de disciplină de la…

Sursa foto: botosani24.ro

Șefa de la Maternitatea Botoșani, aleasă în comisia de disciplină de la Colegiul Medicilor / Aici și-a pierdut viața gravida de 25 de ani care nu a beneficiat de îngrijiri medicale timp de aproape şapte ore

Șase medici din județul Botoșani vor face parte din comisia de disciplină nou aleasă care va avea mandat de șase ani. Printre ei și una dintre șefele de la Secția de Obstetrică și Ginecologie din cadrul Spitalului Județean Mavromati, anunță Botoșăneanul.

Cum mandatul fostei comisii a expirat în acest an, la Colegiul Medicilor Botoșani au fost organizate alegeri la începutul toamnei. Pentru primul tur rezultatele nu au fost validate din lipsă de cvorum.

În urma votului care s-a putut face atât fizic, la sediul Colegilor Medicilor, cât și online, Gina Puflea, medic șef la Secția de Obstetrică și Ginecologie din cadrul Spitalului Județean Mavromati, a primit 93 de voturi și a intrat în comisia de disciplină.

În fosta comisie de disciplină a Colegiului Medicilor Botoșani avea calitatea de membru Maria Olaru, cealaltă șefă a Secției de Obstetrică și Ginecologie Botoșani.

Alexandra Ivanov, o tânără de 25 de ani, a murit pe 18 august, la aproape nouă ore după ce a fost internată în Maternitatea din Botoşani. Ea era însărcinată în luna a treia şi a ajuns la spital pe 17 august, în jurul orei 23,30, după ce a acuzat dureri şi hemoragie.

După ce a fost supusă unui set de analize şi a fost perfuzată, cadrele medicale au ignorat-o toată noaptea. A doua zi dimineaţă, starea ei de sănătate s-a înrăutăţit considerabil, decedând în Secţia de anestezie – terapie intensivă.

Tânăra de 25 de ani nu a beneficiat, timp de aproape şapte ore, de îngrijiri medicale, se arată într-un raport preliminar întocmit de Direcţia de Sănătate Publică Botoşani.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Catre Colegiul medicilor din Botosani: Nu am aer.
    Se poate trimite la: cmrbotosani@gmail.com