G4Media.ro

Șefa Comisiei Europene și-a descărcat certificatul de călătorie, în debutul turneului în…

Sursa foto: Captură video

Șefa Comisiei Europene și-a descărcat certificatul de călătorie, în debutul turneului în statele UE pe tema planurilor de redresare: Sper să poată fi verificat în toate țările pe care le voi vizita

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a început miercuri turneul NextGenerationEU, având programate vizite în cinci state membre cărora le sunt aprobate planurile naționale de redresare și reziliență, ocazie cu care a anunțat că și-a descărcat certificatul de călătorie și că speră să poată fi verificat în toate țările în care ajunge.

„Mi-am descărcat certficiatul digital al UE privind COVID. Sper să poată fi verificat în toate țările pe care le voi vizita. Jumătate din țările UE sunt deja conectate”, a transmis Ursula von der Leyen într-un mesaj pe Twitter.

Șefa Comisiei Europene a făcut un apel către cetățenii UE să înceapă să descarce și să folosească certificatul de călătorie.

Într-o declarație de presă, Ursula von der Leyen le-a arătat jurnaliștilor telefonul mobil, pe care era descărcat certificatul digital, care  dovedește că este vaccinată.

„Deci, oricine este vaccinat complet sau testat negativ sau s-a recuperat după COVID poate primi unul și avem în prezent 15 state membre care deja s-au conectat, iar, de la 1 iulie, toate cele 27 de state membre vor pune în aplicare acest certificat digital al UE pentru COVID”, a spus Ursula von der Leyen.

Cele 15 state membre care emit și verifică deja certificatul de călătorie sunt: Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cehia, Danemarca, Estonia, Germania, Grecia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Polonia, Portugalia și Spania.

Ursula von der Leyen vizitează în aceste zile pentru a anunța deciziile privind planurile naționale de redresare și reziliență Portugalia, Spania, Grecia, Danemarca și Luxemburg, toate fiind pe lista celor care emit certificatele digitale.

Sursa foto: Captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. pentru ea e o realizare ca a introdus un pasaport intr-o zona ce a fost 40 de ani, pana la Proasta, uniune vamala