G4Media.ro

Șefa Comisiei Europene: Este de cea mai mare importanţă să aflăm originile…

Foto: Ursula von de Leyen / sursa Consiliul European

Șefa Comisiei Europene: Este de cea mai mare importanţă să aflăm originile coronavirusului

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a afirmat că trebuie să fie aflate originile noului coronavirus SARS-CoV-2, care a stat la baza pandemiei de COVID-19, şi că anchetatorii trebuie să beneficieze de acces deplin în locurile unde se pot găsi clarificări în acest sens, relatează joi agenţia Reuters, citată de Agerpres.

„Este de cea mai mare importanţă să aflăm originile coronavirusului”, a declarat şefa executivului european în cadrul unei conferinţe de presă înainte de summitul G7 al celor mai industrializate state, ce are loc de vineri până duminică în Marea Britanie.

„Anchetatorii au nevoie de acces complet la tot ce este necesar pentru a descoperi cu adevărat sursa acestei pandemii”, a adăugat Ursula von der Leyen.

„Lumea are dreptul să ştie tot ce s-a întâmplat exact pentru a trage învăţăminte şi susţinem toate eforturile pentru a se ajunge la transparenţă şi a afla adevărul”, a subliniat în aceeaşi conferinţă de presă preşedintele Consiliului European Charles Michel, a consemnat EFE.

La aproape un an şi jumătate de la declararea pandemiei, originea noului coronavirus rămâne controversată. La sfârşitul lui mai, comunitatea de informaţii a Statelor Unite a admis că agenţiile sale componente au două teorii cu privire la originea virusului SARS-CoV-2, două agenţii considerând că acesta a apărut pe cale naturală din contactul uman cu animale infectate, iar o a treia privilegiind ipoteza unui posibil accident de laborator drept sursă a pandemiei de COVID-19.

În acelaşi timp, după o vizită de patru săptămâni la Wuhan la începutul acestui an, un studiu comun realizat de experţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi chinezi a apreciat în martie „extrem de puţin probabil” un accident de laborator.

sursa Consiliul European

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Creedeam ca important sa annchetam Cherechesii fixati pe botnita televizata. Dar vine Ursual si clarifica: Cherechesii au responsabilitati fata de unii virusi, dar nu si fgata de cei creati in laborator de chinezi.

    Daca e virus creat de laborator in China, guvernanti se pot spala pe maini.

  2. China, Wuhan Institute of virology, de acolo ii. Au si lucrari publicate prin care arata cum au modificat virusul SARS pentru a fi mai infection. SARS COV 2 ii arma biologica!

  3. Parteneriat intre stapanii matale, tovarasa Von Der Layer, unii mai vechi, dupa ww2 altii mai noi, de cand nu se prea mai munceste prin Europa. Chair de ce vorbeste asa tarziu? I-a dat voie cineva?

  4. Sa îl întrebe pe Trump

  5. N-o mai dati cotita, toata lumea stie ca pandemia a inceput in China, din laboratorul din Wohan.

  6. De la un pește Șefa..din specia body , singurl lucru bun este ca femela ..la maturitate consuma mult plastic..poate asa, vor fi mai curate oceanele.