G4Media.ro

Şefa Comisiei Europene anunță că un mecanism privind reciprocitatea în privința exporturilor…

Şefa Comisiei Europene anunță că un mecanism privind reciprocitatea în privința exporturilor de vaccinuri va fi discutat la summitul UE de săptămâna viitoare

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a pronunţat pentru o mai mare transparenţă şi reciprocitate în legătură cu exporturile de vaccinuri anti-COVID-19, într-un interviu pentru cotidianul italian la Repubblica făcând referire la disputele cu Londra şi Washington privind livrările de vaccinuri, transmite vineri Reuters, citată de Agerpres.

”Cer o mai mare deschidere întrucât Europa se află printre regiunile din lume care exportă cel mai mult, dar este nevoie de reciprocitate”, a declarat Von der Leyen pentru publicaţia italiană.

Ea a adăugat că Uniunea Europeană se află în contact cu Regatul Unit în legătură cu exporturile de vaccinuri, însă a refuzat să ofere detalii despre discuţiile avute cu premierul britanic Boris Johnson.

Şefa executivului comunitar a spus că problema reciprocităţii şi a unui mecanism aferent va fi analizată cu celelalte ţări membre la summitul UE din 25-26 martie.

Ea s-a declarat ”extrem de încrezătoare” că obiectivul Europei de vaccinare a 70% din populaţia sa adultă până la finalul verii va fi atins în pofida recentelor suspendări şi amânări legate de vaccinul AstraZeneca, după ce au fost raportate efecte adverse, precum probleme de coagulare a sângelui, la persoanele cărora le-a fost administrat.

Ursula von der Leyen a adăugat că vaccinul Sputnik V, produs de Rusia, este încă în curs de analizare (pentru eventuala folosire în Uniunea Europeană, n.red.).

Citește și:

Ursula von der Leyen amenință că UE va impune restricții în privința exporturilor de vaccin, dacă nu va exista „reciprocitate” din partea unor țări precum Regatul Unit

Sursa foto: Biontech/Twitter

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter