G4Media.ro

Șef nou la penitenciare: Tiberiu Ungureanu, numit interimar pentru un an

Șef nou la penitenciare: Tiberiu Ungureanu, numit interimar pentru un an

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, l-a numit luni șef la Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) pe comisarul-şef de poliţie penitenciară Tiberiu Ungureanu, în locul lui Cristian Pleşă, potrivit unui comunicat al Ministerului Justiției.

Noul șef al penitenciarelor este interimar pentru un an de la data numirii.

Tiberiu Ungureanu a fost şef al Direcţiei pentru Prevenirea Criminalităţii în Mediul Penitenciar, potrivit News.ro, și în această calitate a avut acces în arhiva SIPA, fostul serviciu secret al Ministerului Justiției.

„Provocările aflate în fața Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor sunt foarte mari din perspectiva reducerii supra-aglomerării şi a condiţiilor de detenţie, respectării drepturilor omului şi securităţii cetăţenilor, inclusiv din perspectiva problematicii condamnărilor suferite de România la CEDO din cauzele indicate mai sus. Acest context reclamă un management energic, profesionist şi orientat pe rezultate, în condiţii de stres financiar şi instituţional, în condiţiile unei presiuni de timp care ţine de aşteptările cetăţenilor”, a declarat Cătălin Predoiu, potrivit comunicatului citat.

Foto: Penitenciar din România (Inquam Photos / Adel Al-Haddad)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.