G4Media.ro

UPDATE Ședințe decisive la PSD: Majoritatea liderilor din teritoriu, de acord cu comasarea…

Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

UPDATE Ședințe decisive la PSD: Majoritatea liderilor din teritoriu, de acord cu comasarea alegerilor / Firea și-a asumat candidatura la Primăria București

Update 20.10: La ședința conducerii PSD cu conducerile regionale, mai mulți șefi de filiale care nu au primari de municipii sau președinți de consilii județene s-au pronunțat împotriva comasării alegerilor europarlamentare cu locale, dar majoritatea liderilor locali s-au declarat de acord, au declarat pentru G4Media surse social-democrate. O decizie finală nu a fost luată, urmând fiind ca Marcel Ciolacu să discute cu Nicolae Ciucă în coaliție despre întreg calendarul de negocieri. Dar, potrivit informațiilor G4Media, decizia va fi luată rapid, astfel încât eventualele modificări legislative să fie făcute rapid pentru ca alegerile locale și europarlamentare să fie organizate în 9 iunie.

Pe de altă parte, la întâlnirea cu PSD București, Ciolacu a spus că Gabriela Firea și-a asumat candidatura pentru Primăria București, iar Gabriel Mutu la Primăria Sectorului 6. ”La momentul de față Firea e candidatul PSD la București”, a spus Ciolacu la întâlnire.

Articol inițial: Conducerea PSD se reunește marți și miercuri în ședințe succesive pentru a discuta strategia pentru europarlamentare, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid. Potrivit acestora, este de așteptat ca Marcel Ciolacu să întrebe liderii din teritoriu dacă vor să meargă pe liste comune cu PNL sau separat și despre varianta comasării alegerilor locale cu cele europarlamentare.

Liderii PNL și PSD nu au luat o decizie, luni, la ședința coaliției în ce privește comasarea alegerilor.

Potrivit surselor G4Media.ro, tema ar fi fost discutată la sfâșitul ședinței la inițiativa lui Marcel Ciolacu, care ar fi dorit să discute la pachet toate șirurile de alegeri. În cele din urmă, a rămas ca fiecare să dezbată mai întâi acest subiect în propriul partid.

Marți la sediul PSD din Kisellef sunt programate întâlniri regionale. Discuția despre candidatul la primăria Capitalei ar urma să aibă loc marți seară la ora 18. Potrivit surselor G4Media.ro, Marcel Ciolacu l-ar susține pe Daniel Băluță în cursa pentru primăria Bucureștiului, în timp ce Paul Stănescu, secretar general al PSD, ar susține-o pe Gabriela Firea.

Liderul PSD Bucureşti, senatoarea Gabriela Firea, a declarat duminică, despre o ezitare din partea conducerii PSD privind candidatura sa la Primăria Capitalei, că aşa simte pentru că s-a statuat şi este prezentată drept canadidatul ”Deocamdată”, ceea ce nu o face să se simtă foarte bine. Firea arată că va tranşa acest lucru în interiorul partidului.

Potrivit surselor G4Media.ro, la întâlnirile regionale vor participa și miniștrii PSD. Din partea organizațiilor județene vor participa președintele și coordonatorul campaniei pentru europarlamentare. Tema de discuție la întâlnirile regionale este implementarea activităților privind realizarea obiectivelor pentru alegerile europarlamentare

Miercuri este programată la Palatul Parlamentului, începând cu ora 10,00, reuniunea grupurilor parlamentare PSD iar de la orele 12,00 reuniunea Consiliul Politic Național (CPN).

G4Media.ro a dezvăluit, săptămâna trecută, în premieră, că PSD și PNL iau în calcul varianta comasării alegerilor locale cu cele europarlamentare, programate pentru 9 iunie. Mutarea ar dezavantaja AUR și USR, care nu dispun de infrastructura de primari pe care cele două mari partide din coaliție o vor mobiliza la vot.

AUR și USR au criticat intenția guvernului, calificată drept o măsură anti-democratică.

În varianta comasării europarlamentarelor cu localele, primarii care ar urma să fie aleși în luna iunie ar urma să aștepte încă aproape cinci luni până la preluarea manatului, deoarece primarii în funcție ar urma să își încheie mandatul abia în luna septembrie. România ar avea, prin urmare, în premieră două categorii de primari pentru aceeași localitate: primari aleși și prinari în exercițiu.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni despre varianta comasării alegerilor europarlamentare şi locale că vor discuta în partid şi în coaliţie şi nu vom lua niciodată decizii decât asumate, nu pe surse. El a precizat că în şedinţa coaliţiei de luni vor fi analizate priorităţile lergislative, iar miercuri va avea loc o şedinţă la conducerii PNL.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu (PSD), a declarat marţi, despre comasarea alegerilor europarlamentare şi locale, că de principiu, el susţine ca fiecare alegere să fie la timpul ei şi că este adeptul păstrării unui calendar normal, ştiut foarte bine de toată lumea.

 

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. Câte şedinţe, câte discuţii, cât zumzet pentru stabilirea singurului obiectiv – trecut, prezent şi viitor – al ciumei useliste: jupuirea unui popor majoritar de oi!

  2. Nu aș vrea sa fiu in pielea lui Ciuca acum. Ce prost trebuie sa te simți când știi ca nu ai nicio valoare ca om si depinzi doar de ce decid unii si alții iar tu doar execuți.

  3. sa vina firea inapoi ! ar fi un rezultat normal si ar reflecta cinstit dorinta bucurestenilor care sunt toti niste oameni de treaba, muncitori si destepti !

  4. Aceata înseamnă că subiectele comasării europarlamentarelor cu localele și candidaturii pe liste comune PSD-PNL se decide prin vot în interiorul PSD(unde sunt mai multe facțiuni,tabere și opinii față de aceste subiecte) și nicidecum în interiorul coaliției,așa cum sugerează PNL prin vocea dlui.Ciucă.PNL dorește răspuns pozitiv la ambele probleme și a ajuns practic la mila sau la mâna PSD.

  5. Apele se vor agita în PSD pe aceste chestiuni dar și pe cea a candidaturii pentru funcția de primar general râvnită de Gabriela Firea și orice refuz pentru aceasta va produce discuții serioase,contre și chiar sciziuni.

  6. Cu alte cuvinte comasarea și candidaturile pe liste comune nu sunt bătute în cuie.

  7. Înclin să cred mai degrabă că nu vor primi votul necesar în PSD sau vor produce tensiuni și discuții serioase.

  8. Circul inceteaza. PSD si PSD2 s-au inteles.

  9. Măcar nu recunosc cât de mârșavi sunt. Niște politruci. Doar atât.

  10. Batalia pentru jefuirea romanilor continua, acum se ascut coltii lupilor si se bate limba lupoaicei de voluntari ca sa minta bietii iezi sa-i deschida usa.