G4Media.ro

Ședință Ciolacu-Ciucă pe fondul intenției PSD de a face schimb de ministere.…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ședință Ciolacu-Ciucă pe fondul intenției PSD de a face schimb de ministere. Discuții despre buget și PNRR, înaintea plecării de miercuri a premierului Ciucă la Bruxelles (surse)

O ședință PSD-PNL are loc la această oră la Vila Lac, conform surselor G4Media. La ședință sunt prezenți, alături de premierul Ciucă și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, lideri PNL și PSD, dar și o parte dintre miniștri.

Ședința a fost convocată în ultimul moment, după ce liberalii refuzaseră în primă fază o întâlnire, potrivit informațiilor G4Media.

Reamintim că PSD vrea un schimb de ministere cu PNL, dorind să renunțe la portofoliul Apărării, în timp ce liberalii au respins ideea prin vocea purtătorului de cuvânt Ionuț Stroe.

Cele două partide discută despre proiectul de buget de anul viitor, dar și despre Planul Național de Redresare și Reziliență, înaintea plecării premierului Ciucă la Bruxelles.

Premierul Nicolae Ciucă va efectua, miercuri şi joi, o vizită oficială la Bruxelles, prilej cu care va avea întrevederi cu omologul său belgian Alexander De Croo, preşedinta Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, precum şi cu secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, conform Agerpres.

Potrivit programului transmis marţi de Guvern, Ciucă se va întâlni miercuri cu preşedinta Parlamentului European, precum şi cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen.

Prim-ministrul se va întâlni, la sediul Alianţei Nord-Atlantice, cu secretarul general Jens Stoltenberg, cei doi oficiali având programată şi o conferinţă de presă comună.

Tot miercuri, şeful Executivului român şi omologul său belgian vor avea o întrevedere şi vor susţine o conferinţă de presă comună.

Cu acest prilej, vor fi semnate mai multe documente: Acordul bilateral de cooperare între Centrul Belgian de Cercetări Nucleare şi Institutul Naţional de Cercetare, Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară Horia Hulubei (IFIN-HH), Memorandumul de înţelegere referitor la cooperarea în domeniul nuclear între Regia Autonomă Tehnologii pentru Energia Nucleară (RATEN) şi Centrul Belgian de Cercetări Nucleare (SCK CEN).

Şeful Guvernului român va avea şi consultări cu reprezentanţii comunităţii de afaceri române şi belgiene.

Nicolae Ciucă se va întâlni şi cu Manfred Weber, preşedintele Grupului PPE din Parlamentul European.

De asemenea, premierul va avea întrevederi cu ambasadorul Iulia Matei, reprezentantul permanent al României pe lângă Uniunea Europeană COREPER II, şi cu ambasadorul Dan Neculăescu, reprezentant permanent al României la NATO.

Joi, premierul Ciucă se va întâlni cu Adina Vălean, comisarul european pentru Transport, şi cu delegaţia europarlamentarilor români.

Din delegaţia condusă de prim-ministru fac parte ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, şi ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

 1. ISI IMPART BANI SI FUNCTII. FUNCTII SI BANI.
  ACUM AU SI „justitia” ADICA TOATA PUTEREA.

  • Logic ca PSD
   Zis ciuma Roșie are mulți rusificati în partid și nu pot sa susțină un Ministru de război împotriva Rusiei…
   Asa ca ul pasează PNL ului
   Și el plin de ciumatii rosii dezertati din PSD.