G4Media.ro

Ședința cerută de Isărescu guvernului pentru discutarea ”ordonanței lăcomiei” va avea loc…

Ședința cerută de Isărescu guvernului pentru discutarea ”ordonanței lăcomiei” va avea loc pe 4 februarie

Consiliul general al Comitetului Național pentru Supravegherea Macroprudențială (CNSM), din care fac parte reprezentanți ai BNR, ai guvernului și ai ASF, va avea loc pe 4 februarie, au declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale. O ședință a instituției fusese cerută imperativ de guvernatorul Isărescu pe 8 ianuarie, imediat după intrarea în vigoare a OUG 114, supranumită ordonanța lăcomiei.

Banca Naţională are nelămuriri cu privire la modul în care se aplică taxa pe bănci şi va cere discutarea ordonanţei în Comitetul Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială, pentru că are impact sistemic, a declarat la acel moment Mugur Isărescu într-o conferinţă de presă.

”În mod normal, o asemenea ordonanţă trebuia prezentată mai întâi în Comitetul Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială. Are impact. Şi probabil că vom solicita să facem o discuţie într-o şedinţă extraordinară a comitetului”, a spus atunci Isărescu, potrivit Agerpres.

Comitetul Național pentru Supravegherea Macroprudențială a fost înființat în baza Legii nr.12/2017 privind supravegherea macroprudențială a sistemului financiar național, asigurându-se astfel implementarea Recomandării Comitetului European pentru Risc Sistemic .

Misiunea CNSM este de a asigura coordonarea în domeniul supravegherii macroprudenţiale a sistemului financiar naţional, prin stabilirea politicii macroprudenţiale şi a instrumentelor adecvate pentru punerea în aplicare a acesteia.

Foto: Mugur Isărescu (InquamPhotos / Karina Knapek)

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. E grav. Mai grav este că incompetenții de la guvernare sunt ”aerieni” … Între timp se prăbușește economia și falimentează firmele private, culmea , DOAR ele sunt cele care plătesc taxe care alimentează bugetul … Quo vadis homine … ?

  2. Isarescu va incepe, diplomat, cu „Bah prostilor…”

  3. Inca nu te au arestat bah somelier pe legea sigurantei nationale?!? Stai linistit ca vine… fmm izarescu!

  4. Interesant ca nu amendeaza hotia precum in cazul Mastercard si doar o taxeaza…

  5. Mars cacatule pana atunci sa respunzi tu pe 29 01
    Jegosul dracu mai ai si tupeu in mortii matii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.