G4Media.ro

Sectorul 6: Taxele şi amenzile vor putea fi plătite şi prin ATM,…

sursa foto: Ghiseul.ro

Sectorul 6: Taxele şi amenzile vor putea fi plătite şi prin ATM, aplicaţii on-line banking sau SMS

Consiliul Local al Sectorului 6 a aprobat vineri extinderea modalităţilor de plată a impozitelor, taxelor locale şi a amenzilor contravenţionale, prin intermediul unor agenţi economici specializaţi, inclusiv bănci comerciale, potrivit Agerpres.

Astfel, încasarea impozitelor, taxelor sau a amenzilor se va putea efectua prin parteneri autorizaţi care îndeplinesc toate cerinţele legale pentru acest tip de operaţiuni în baza unor contracte încheiate cu aceştia pentru:

– plăţi la ghişeul/postul de lucru al partenerului autorizat;
– plăţi prin sisteme bancare sub formă de robot, ATM, self-pay, etc.;
– plăţi prin intermediul aplicaţiilor on-line banking ale băncilor comerciale;
– plăţi prin intermediul altor aplicaţii pentru platforme web şi/sau mobile ale partenerilor autorizaţi, conform legii şi care respectă toate standardele cerute de legislaţia în vigoare pentru asemenea operaţiuni;
– plăţi ale unor taxe fără debit prin intermediul SMS-urilor.

Costurile asimilate (comisioane) vor fi suportate din bugetul local al Sectorului 6, cu excepţia încasărilor prin SMS.

În referatul de aprobare semnat de consilierul local USR Alexandru Gâdiuţă se arată că punerea la dispoziţie a cât mai multor modalităţi de plată conduce la eficientizarea activităţii de colectare a impozitelor şi taxelor locale, venind în sprijinul contribuabililor, care nu vor mai fi nevoiţi să se prezinte la ghişeele instituţiei.

Potrivit notei de fundamentare, în prezent, la nivelul Sectorului 6 se pot efectua plăţi prin intermediul Sistemului naţional electronic de plată on-line a taxelor şi impozitelor utilizând cardul bancar (SNEP) – Ghiseul.ro, precum şi prin alte mijloace de plată, însă pentru „eficientizarea procesului de colectare a impozitelor şi taxelor locale, precum şi pentru a veni în sprijinul contribuabililor, se impune extinderea modalităţilor de plată şi prin intermediul altor sisteme precum: sisteme bancare de tip robot, ATM, self-pay, aplicaţii on-line ale băncilor comerciale, platforme web şi/sau mobile sau plata prin SMS”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Bineînțeles, e un pas înainte…. la fel ca oricărui cetățean al UE i se facilitează plățile către organele statale în mod online.
    Vă asigur că funcționează foarte bine sistemul online, cine a lucrat pentru acest sistem de plată a fost un băiat de nota 10.

  2. Sunt Bune ATM-urile ! Se pot plati Taxele , se introduce CNP-ul iar ATM-ul i-ti spune daca ai Taxe de platit . La Electricitate , se introduce doar Cod Plata , si suma de bani ce se doreste a fi platita . Dar vedeti ca ATM-urile Nu da Restul , deci este o Suma mai mare de plata de cati-va lei . ATM-ul incaseaza Taxa de 3 lei .

  3. Am facut eu o Greseala . Nu este vorba de ATM , ci de SELFPAY ! Unde se pot achita Facturile , Impozitele etc .