G4Media.ro

Secția de judecători a CSM îl critică pe ministrul de Interne Lucian…

Secția de judecători a CSM îl critică pe ministrul de Interne Lucian Bode pentru o declarație: Inacceptabil, nesocotește principiul separației puterilor în stat

Secția pentru judecători a CSM critică într-un comunicat de presă poziția exprimată de ministrul de Interne Lucian Bode față de unele sentințe judecătorești. ”Critica hotărârilor judecătorești de o asemenea manieră din partea unui înalt oficial al statului român este, fără îndoială, inacceptabilă și nesocotește principiul separației puterilor în stat”, arată secția de judecători din CSM.

Cu o zi înainte, Bode declarase la Digi 24 că vrea pedepse mai aspre pentru traficanții de carne vie: „Munca polițiștilor este de foarte, de cele mai multe ori, extrem, extrem de periculoasă. Practic, prin astfel de decizii, pe care nu le putem comenta, sunt decizii definitive ale instanței, le este subminată activitatea, trebuie să recunoaștem acest lucru. Noi trebuie să modernizăm legislația și să ținem pasul cu vremurile și dacă se va impune, să ne uităm la Codul de procedură penală, spre exemplu – sigur, la inițiativa titularului de portofoliu, și aici mă refer la Ministerul Justiției. Nu văd de ce nu s-ar putea întâmpla acest lucru”.

Comunicatul integral al secției de judecători din CSM:

Secția pentru judecători îşi exprimă îngrijorarea şi dezacordul profund faţă de poziţia publică exprimată de ministrul afacerilor interne, domnul Lucian Bode, în sensul că deciziile definitive ale instanțelor de judecată subminează munca polițiștilor.

Critica hotărârilor judecătorești de o asemenea manieră din partea unui înalt oficial al statului român este, fără îndoială, inacceptabilă și nesocotește principiul separației puterilor în stat.

Poziţia publică menţionată exprimă o lipsă de încredere nejustificată în ceea ce privește modul în care puterea judecătorească își exercită competențele prevăzute de Constituție și de lege și reprezintă o imixtiune nepermisă în actul de justiție, prin ignorarea completă a împrejurării că soluțiile pronunțate de instanțele judecătorești au la bază probatoriul administrat în cauză și sunt rezultatul procesului deliberativ, inerent actului de judecată, care nu poate fi decât atributul exclusiv al judecătorului.

În egală măsură, o astfel de poziție ignoră și cadrul normativ în vigoare referitor la atribuțiile organelor de cercetare penală ale poliției judiciare, ale căror acte sunt, în conformitate cu legea, supuse controlului judecătoresc. În acest context, abordările de natura celei în discuție nu pot fi acceptate, cu atât mai mult cu cât acestea emană de la ministrul afacerilor interne, care are îndatorirea de a veghea la respectarea legii, inclusiv din perspectiva exercitării atribuțiilor care revin organelor de poliție.

Secția pentru judecători, reiterând apelul la echilibru în declarațiile publice, subliniază că nu va abdica de la susţinerea necondiţionată a independenței justiției, ca valoare fundamentală a statului de drept. (sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Pe frecangiii astia nici cu o vorba sa nu-i deranjezi. Oricine poate fi criticat, aste inseamna stat de drept.

  • Exact. Dupa ce ca au pensii speciale, dupa ce ca sunt independenti, li se da privilegiul de a decide in chestiuni importante, deseori de viata si de moarte, vor si imunitate la critici?
   Bei ne lasi?
   Ptiu, am ajuns sa-l apar pe mafiotul de Bode.

 2. BODE e un fost militian, turnator ajuns ministru pt ca raspunde la ordine.

  dar e si pr0st pt ca se contrazice in aceiasi fraza: „Practic, prin astfel de decizii, pe care nu le putem comenta, sunt decizii definitive ale instanței, le este subminată activitatea”

  el spune ca nu poate comenta deciziile apoi spune ca deciziile submineaza activitatea politistilor.

  • Cat maro poti sa mananci. Bode nu a fost militian NICIODATA. Informeaza-te inainte sa comentezi ca pl bleaga. Si da, are dreptate. Deciziile instantelor sunt de rasul curcilor cand vine vorba de traficul de persoane. Dupa ce unii muncesc la dosare, vin scursurile cu pedepse date in bataie de joc.

  • militian pe ascuns ba, nu te-ai prins.
   la fel cum basescu a fost capitan de nava asa a fost si bode sculer matritzer

 3. Ce-aveți, disperatilor, individul este om politic și doar a vorbit despre necesitatea modificarii legislației în materie.
  Frică mare pe magistrați că se poate schimba ceva în legislație care să-i privească și pe ei, nu cumva să le vină vreo idee politicienilor și să se apuce și de statutul magistratului, ăla care conține și privilegiile fără număr culminand cu pensia nesimțită mai mare cu 50% ca salariul!
  Huo, magistrați români!

 4. Sunt si judecatorii astia cumva de jena dar si Pnlepristul vicesef al USL2.o vorbeste prostii .. „sa fim in pas cu vremurile .. daca se impune „ . Daca e de rau pt ei uselistii nu se impune nimic .. jenant!!

 5. Judecatorii sa faca ciocul mic! Au iesit pe strazi cu pancarte impotriva deciziilor POLITICE care nu le conveneau – deci: SEPARATIA PUTERILOR E SI IN SENS INVERS!!!

 6. Niște creaturi TICĂLOASE numite POLITICIENI , au legiferat ca niște NENOROCITE și NENOROCIȚI numiți magistrați sa fie dumnezei , să nu răspundă în nici un fel pentru crimele și distrugerile de vieți omenești . Nu mai pomenesc că sunt niște ÎMBUIBAȚI DIABOLICI .

 7. Pedepse dure pt coruptie, pt plagiat, pt sustragerea de la executarea pedesei.Traficul si prostitutia sunt tot o urmare a cum ati condus tara in ultimii 33 de ani.

 8. Cum oare va permiteti mai magistratilor sa il criticati pe plenipotentialul lingaul si obediantul bode adormitul pe bancheta din spate?