G4Media.ro

Secretarul general al ONU va participa la deschiderea Jocurilor Olimpice de la…

Sursa foto: beijing2022.cn

Secretarul general al ONU va participa la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Beijing, în ciuda valului de boicoturi diplomatice

Secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, va asista la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, în ciuda unui val de boicoturi, a anunţat joi purtătorul său de cuvânt, citat de AFP, transmite Agerpres.

„Secretarul general a primit o invitaţie din partea Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) de a asista la deschiderea Jocurilor de iarnă de la Beijing şi a acceptat-o”, a indicat Stephane Djuarric în cursul conferinţei sale de presă zilnice.

Statele Unite, Canada, Australia şi Marea Britanie au anunţat, la începutul acestei săptămâni, un „boicot diplomatic”, acuzând în special Beijingul de încălcări ale drepturilor omului împotriva minorităţii musulmane chineze a uigurilor.

Cu toate acestea, ţările respective îşi vor trimite sportivii la Jocurile care vor avea loc în perioada 4-20 februarie 2022, dar niciun oficial. China a avertizat că statele respective vor plăti „preţul” boicotului lor, fără a specifica natura represaliilor.

Mai multe organizaţii pentru drepturile omului acuză China că a internat cel puţin un milion de musulmani în Xinjiang, majoritatea uiguri, în „lagăre de reeducare”. Washingtonul a denunţat un „genocid”.

Beijingul contestă acuzaţiile şi susţine că acestea sunt centre de formare profesională care au ca scop distanţarea de terorism şi separatism.

Sursa foto: beijing2022.cn

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Dacă ar fi avut ceva onoare, măcar din solidaritate cu Letonia care-i hărțuită de China, coșul de gunoi al Europei ar fi trebuit sa boicoteze Olimpiada deasemenea!

  2. Alo, Olimpiada e facuta ca sa uneasca oamenii, nu sa-i dezbine, asa cum procedeaza cei care fac acel “boicot diplomatic”. Fiecare tara are cate un schelet in dulap, de ce sa fie aratate cu degetul numai unele, dupa cum ne convine?

  3. ONU este o centurista

  4. Cățelul Chinei…

  5. Pentru că ONU îi condus de slugile partidului unic. ONU vrea sa fie un guvern global.
    Tedros de la OMS îi in limba după tovarășul Xi.

  6. Atâta timp cât China este membru cu drepturi depline în ONU, președintele organizației nu putea refuza invitația.