G4Media.ro

Secretarul general al ONU: Confruntările din Orientul Mijlociu trebuie să înceteze imediat…

Secretarul general al ONU: Confruntările din Orientul Mijlociu trebuie să înceteze imediat deoarece riscă să declanşeze o criză de securitate şi umanitară incontrolabilă în regiune

Confruntările din Orientul Mijlociu trebuie să ”înceteze imediat” deoarece riscă ”să declanşeze o criză de securitate şi umanitară incontrolabilă” în regiune, a avertizat duminică secretarul general al ONU, Antonio Guterres, la deschiderea unei reuniuni de urgenţă a Consiliului de Securitate, relatează Agerpres, citând AFP.

”Masacrul a continuat astăzi. Acest ciclu fără sens de vărsare de sânge, de teroare şi distrugere trebuie să înceteze imediat”, a insistat responsabilul ONU în cursul acestei sesiuni desfăşurate prin videoconferinţă şi la care participă mai mulţi miniştri.

Începând de luni, atacurile aeriene şi ale artileriei israeliene care au vizat Fâşia Gaza au ucis 145 persoane, dintre care 41 de copii, şi au rănit alte 1.100, cele mai grave violenţe din regiune din 2014.

Grupările armate palestiniene au lansat cel puţin 2.300 de rachete asupra Israelului, ucigând 10 persoane, dintre care un copil şi un soldat, şi rănind peste 560 de israelieni. Apărarea aeriană israeliană a interceptat, de asemenea, numeroase rachete.

sursa foto: Facebook\ Arhivă/Antonio Guterres

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Spune-i asta lui Bibi.

  2. Hamas a lansat peste 3000 de rachete impotriva civililor din Israel.

    • Macar cunosti cum s-a ajuns la lansarea rachetelor? Toti trolii zionisti vad ca vorbesc de rachete dar nimeni nu spune cum a inceput acest ultim conflict. Cu alte cuvinte vorbim de efectele bolii si nu de ce a declansat boala.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.