G4Media.ro

Secretarul general al ONU a primit doza booster, încălcându-și astfel poziția anterioară…

Secretarul general al ONU a primit doza booster, încălcându-și astfel poziția anterioară / A vrut să fie solidar cu țările în care nu a ajuns niciun vaccin și împotriva izolării țărilor africane

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, „a suferit foarte mult” când a luat „decizia dificilă” de a face cea de-a treia doză de vaccin anti-COVID-19, lucru la care se împotrivise în faţa situaţiei ”îngrozitoare” a vaccinurilor la nivel mondial şi în semn de solidaritate cu ţările africane, potrivit purtătorului său de cuvânt Stéphane Dujarric, relatează Agerpres, care citează EFE.

”El este pe deplin conştient de simbolistica faptului că secretarul general primeşte o a treia doză, în condiţiile în care situaţia globală a vaccinurilor este atât de gravă”, a declarat Stephane Dujarric, purtătorul de cuvânt al lui Guterres, care a primit vinerea trecută doza de supra-rapel.

În cadrul unei conferinţe de presă comune cu preşedintele Comisiei Uniunii Africane, Moussa Faki Mahamat, şeful ONU a deplâns faptul că doar 6 % din populaţia africană a avut acces complet la vaccinuri, în condiţiile în care în restul lumii acest procent este de cel puţin 10 la sută şi a cerut o strategie pentru producerea vaccinurilor pe continentul african.

Antonio Guterres şi-a exprimat totodată preocuparea faţă de „izolarea” ţărilor din sudul Africii, ca urmare a restricţiilor impuse de apariţia noi variante Omicron.

Guterres, în vârstă de 72 de ani, a fost supus presiunii familiei şi a medicilor săi pentru a i se administra doza booster, înainte de a participa la Adunarea Generală a ONU din septembrie şi ulterior la Conferinţa ONU privind schimbările climatice de la Glasgow, însă el a continuat să refuze, a precizat purtătorul său de cuvânt.

El a precizat de asemenea că Guterres, care este nevoit să călătorească foarte mult şi va trebui să efectueze mai multe vizite săptămânile viitoare, a decis până la urmă, ţinând cont şi de vârsta sa înaintată, că lucrul cel mai „responsabil” este să facă şi doza booster de vaccin anti-COVID-19.

„Pot să spun cu toată sinceritatea … că s-a zbătut foarte mult până a luat această decizie”, a asigurat Dujarric.

Sursa foto: Twitter/ Antonio Guterres

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Vai, saracu de el… ce profunzime a trairilor emotionale, cat chin, cata suferinta a putut indura acest martir!

    Am varsat o lacrima.

  2. Sa iti bage si 5 doze, nu stiu ce cauta fosilele astea in functii, parca vor sa iasa in sicriu de pe functie. Decat de bun e vaccinul, africanii n-au disparut de pe planeta fara el. Dar da, poate dau nebunii vaccin cui si vrea, nu cu forta in Vest.

  3. Comunistul asta portughez ar trebui canonizat de Papa marxist :))))))