G4Media.ro

Secretar de stat: Podul suspendat peste Dunăre nu va fi deschis circulației…

Sursa foto: Radu Aramă

Secretar de stat: Podul suspendat peste Dunăre nu va fi deschis circulației anul acesta / ”Stadiul șantierului, mobilizarea de oameni, utilaje și resurse din șantier nu confirmă susținerile repetate ale asocierii de antreprenori”

Podul suspendat peste Dunăre, care va lega Tulcea de Brăila, nu va fi deschis circulației anul acesta, informează Agenția de presă Rador. Informația vine de la secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu. După o vizită neanunțată pe șantierul podului suspendat, acesta a anunțat, într-o postare pe o reţea de socializare, că obiectivul nu poate fi gata în luna decembrie, având în vedere stadiul șantierului, mobilizarea de oameni, utilaje și resurse din șantier.

”Stadiul șantierului, mobilizarea de oameni, utilaje și resurse din șantier nu confirmă susținerile repetate ale asocierii de antreprenori cu privire la finalizarea lucrărilor în luna decembrie atât a podului, cât și a primei etape a drumurilor de legătură.

Antreprenorul principal a promis că ne va comunica un grafic de lucru detaliat pe zile, până la sfârșitul anului, care să cuprindă necesarul și mobilizarea de resurse (umane, materiale și logistice), astfel încât să demonstreze tehnic posibilitatea de a se pune în circulație podul și prima etapă a drumurilor de legătură, în luna decembrie”, a scris secretarul de stat.

De asemenea, Scrioșteanu a anunțat că va solicita „companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere, prezența zilnică în șantier a celor responsabili de acest proiect, pentru a avea o monitorizare permanentă a resurselor asumate și mobilizate în teren, iar săptămânal să comunice Ministerului Transporturilor situația din șantier”.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunța în luna mai, că podul va fi dat în circulaţie în decembrie anul acesta, la aproape cinci ani de la demararea proiectului şi după patru ani de lucrări.

”Sperăm ca în decembrie să putem să dăm în circulație acest pod. Eu sunt optimist. Așa cum ne-au anunțat și constructorii, acea mică întârziere în montarea tablierelor va fi recuperată. Lucrările sunt plătite la zi, așa cum știți, de către noi, de către CNAIR. Drumul spre Măcin va fi dat și de asemenea, din Brăila, drumul spre Tulcea va fi pe parcursul anului 2022. Bineînțeles că asfaltat!”, a spus atunci ministrul.

Stadiul lucrărilor era în luna mai de 63,10%.

Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila va avea o lungime de 2 kilometri, o înălţime de 200 de metri şi o lăţime de 31 de metri. Va cuprinde patru benzi de circulaţie.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

6 comentarii

  1. Acuma pe bune: se aștepta cineva să fie gata la timp?

  2. Italienii nu au terminat nici o lucrare la timp, pe asta nu o sa o termine deloc. Argument: teoretic mai e de asfaltat vopsit sa zicem detalii, termen 3 ani?!
    PSDisme dealde Grindeanu….

  3. Oare isi da seama G4Media faptul ca preluand pe nemestecate postarea unui politician nu prezinta deloc lucrurile obiectiv? V-ati pus intrebarea care sunt termenele contractuale de executie? proiectul e inceput prin 2018, iar autorizatia de constructie pentru drumurile de legatura s-a dat de abia prin 2021. Sa stiti ca autorizatia aia nu o da constructorul, ci CNAIR. Podul are termen contractual sfarsitul lui 2022, iar drumurile in 2023. Deci totul e gargara politica, ne facem ca punem biciul pe constructor, dupa ce statul s-a miscat ca iohanis.

  4. Vizita neanuntata…Sunt bulversat …Au aflat si guvernantii nostri de „mistery shopping”. Si, rezultatul? Cam prost, nu? Poate era mai bine sa faceti o vizita anuntata ca poate se mai facea ceva intre timp. Pun pariu ca in cateva zile o sa incepeti cu: „mama, dar ce penalizari o sa le-o tragem de ne iese podul gratis” si dupa inca o saptamana constructorul o sa isi ia jucariile si o sa plece. Ce ziceti?

  5. Stire de tot c*c*tul, la podul asta chiar se lucreaza!!! De exemplu stalpii au fost formati prin turnare continua 24/24. Faceti comparatie din data de astazi cu aceeasi data de anul trecut si veti vedea evolutia. Ca nu s-au dat niste autorizatii pentru drumurile de legatura la timp, e vina politicienilor pe care i-ati votat, nu a constructorilor de data aceasta. Stiu ca la romani le place sa zica „la noi nu se face, la noi nu se drege, etc. , dar cand se duc la vot tot pe PSD si PNL pun stampila!

  6. Și ce dacă? Grindeanu tot va tăia panglica!