G4Media.ro

Secretar de stat în Ministerul Mediului despre datoria de 28 de milioane…

Sursa foto: CNAB

Secretar de stat în Ministerul Mediului despre datoria de 28 de milioane de lei care a dus la poprirea conturilor: Din luna mai, Blue Air nu a răspuns la nici o cerere a Administrației Fondului de Mediu

Bogdan-Radu Bălănişcu, secretar de stat în Ministerul Mediului, a declarat miercuri că Blue Air nu a răspuns, din luna mai și până acum, la cererile de documente și clarificări trimise de Administrația Fondului de Mediu, fapt ce a provocat poprirea conturilor companiei aeriene.

”AFM a avut din luna mai o întreagă corespondență cu Blue Air. Din păcate, în această perioadă de timp nu au fost primite răspunsuri, nici măcar cereri de eșalonare de plăți sau dorința de a identifica alte tipuri de soluții”, a spus oficialul din Ministerul Mediului.

El a spus că AFM discută acum cu reprezentanții Blue Air despre reeșalonarea datoriei cauzate de neplata certificatelor de mediu, obligatorii pentru toate companiile aviatice.

”Dorința oricărei entități e să recupereze creanța. Categoric, eșalonarea e în discuție. Începând de azi dimineață, Blue Air a început să dea curs cererii AFM de documente, iar acum se începe procedura de analiză a documentelor pentru eșalonarea datoriei. E o chestiune de legislație și practică. Există această posibilitate de eșalonare a datoriilor, pe baza unor garanții”, a mai spus Bogdan-Radu Bălănişcu într-o discuție cu jurnaliști.

Reamintim că Blue Air a oprit marți toate zborurile, dând vina pe blocarea conturilor de către AFM. Decizia a dus la blocarea a mii de pasageri în aeroporturi din România și din străinătate.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Mafia bolșevică a mai tras un tun 😂
    Dormiți liniștiți, USL veghează ! 😂

  2. Mafia lu’ grideanu @/company!