G4Media.ro

Se va deschide la Târgu Mureș primul liceu din țară înființat într-o…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Se va deschide la Târgu Mureș primul liceu din țară înființat într-o universitate / Va avea două clase cu profil Real: Științele naturii și Matematică-informatică

Consiliul Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP) a aprobat înființarea, în cadrul Colegiului Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, a două clase de învățământ liceal cu profil Real: Științele naturii (bilingv limba engleză) și Matematică-informatică (bilingv limba engleză).

Cele două clase vor avea 28 de locuri fiecare, anunță Agenția de presă Rador.

Rectorul UMFST, dr. Leonard Azamfirei, a arătat că acesta este primul liceu înființat într-o universitate din România.

„Intenția noastră este să avem studenți cât mai bine pregătiți încă de pe băncile liceului. Universitatea are capacitatea instituțională, resursa umană, infrastructura necesară ca să ofere programe de liceu potrivite și, bineînțeles, acest liceu să fie o pepinieră pentru viitorii studenți de la universitate. Am decis ca în această etapă să avem două domenii mari, pentru că cele două domenii reprezintă, de fapt, cele două filiere masive ale universității”, susține rectorul universității.

Colegiul își va începe activitatea cu clasa a IX-a în anul școlar 2023/2024 și, în funcție de interesul comunității pentru noua unitate de învățământ, există posibilitatea extinderii prin înființarea unor noi clase și specializări.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter