G4Media.ro

‘Se pare că Rusia plănuiește niște atacuri aeriene destul de mari’ (expert…

Sursa foto: Anatolii Stepanov / AFP

‘Se pare că Rusia plănuiește niște atacuri aeriene destul de mari’ (expert britanic)

Profesorul Michael Clarke, fost director general al Institutului Regal al Serviciilor Unite și analist în domeniul securității și apărării, a declarat pentru Sky News că forțele rusești par să planifice „câteva atacuri aeriene destul de mari” în Ucraina.

„Se pare că rușii pregătesc niște atacuri aeriene destul de mari. Există o mulțime de discuții pe Twitter și imagini din satelit la bazele aeriene… așa că este posibil să existe multă activitate aeriană. Rușii se pregătesc cu adevărat pentru iarnă și pregătesc tranșee. În Herson, au apărări uriașe”.

Aceste declarații vin după ce astăzi au fost emise alerte de raid aerian în toată Ucraina – fără a fi raportate imediat noi atacuri cu rachete rusești.

În timp ce Rusia a înregistrat o serie de eșecuri în ultimele săptămâni, inclusiv retragerea din orașul Herson din sudul țării, Clarke subliniază o zonă în care se fac „unele progrese”.

„Rușii lovesc Bahmut de aproximativ patru săptămâni și încearcă să îl atace dinspre est, nord și se pare că au făcut unele progrese dinspre sudul orașului”.

El a adăugat că luptele din estul orașului din Donețk vor fi în continuare „foarte feroce” și că este „singurul loc în care fac progrese”.

Bahmut se află pe un drum principal care duce spre orașele Sloviansk și Kramatorsk, ambele situate în regiunea industrială Donbas, pe care Moscova nu a reușit încă să o cucerească în totalitate.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

  1. Atacuri aeriene cu prastia, ca rachetele, ne-au zis tot britanicii, ca le-au terminat de vreo 2 luni…

    • Nu, n-a zis nimeni ca rusii si-au terminat rachetele. doar voi ati inteles asta. Voi, propagandistii putleristi. Rusia a ramas fara o sumedenie de rachete, dar mai are. toti expertii stiu asta. Numai voi, trollii, nu pricepeti.

    • N-au terminat rachetele dar au intrat adanc in stocul rezervat pentru iluzoria victorie contra occidentului ca sa cucereasca doua judete din Ucraina si sa taie apa calda in Kiev.

  2. Aud de Bahmut din august, tot nu l-au cucerit rușii? Patetic.

  3. Putler a îndeplinit visul Chinei, de peste 70 de ani… O RuZZie vasală, supusă din care China va lua ce vrea, cât vrea și când vrea, fără ca orcii ruZZi să comenteze. Cel puțin o sută de ani de acum încolo, orcii ruZZi vor sta în genunchi, cu capul plecat în fața Chinei.