G4Media.ro

Se închid și creșele, din cauza noului coronavirus? Președintele Asociației Municipiilor: Decizia…

Se închid și creșele, din cauza noului coronavirus? Președintele Asociației Municipiilor: Decizia este la fiecare primărie / Ministrul Educației: Creșele care au trecut la Minister se închid

Închiderea tuturor unităților de învățământ preuniversitar anunțată ieri de Guvern lasă un semn de întrebare cu privire la creșele pentru copii, multe dintre ele în subordinea primăriilor, nu a Ministerului Educației. Numeroși cititori au întrebat Edupedu.ro ce se întâmplă în creșe, începând de mâine. Contactat de Edupedu.ro, președintele Asociației Municipiilor din România, Robert Negoiță, a declarat că decizia ține de fiecare primărie. De cealaltă parte, ministrul Monica Anisie a anunțat că acele creșe care au fost preluate de Ministerul Educației se supun deciziei de suspendare a activității până la 22 martie.

Creșele sunt finanțate de primării, iar Legea educației prevede din 2011 că salariile din creșe trebuie să treacă la Minister, pe modelul grădinițelor și al școlilor. Însă niciodată până acum nu a existat un cost standard per antepreșcolar (adică pentru copiii de creșă), deci ele țin financiar în continuare de primării. Pe de altă parte, în ultimul an, grădinițele acreditate au putut deschide câte o grupă de creșă, acolo unde au existat solicitări.

Președintele Asociației Municipiilor din România, Robert Negoiță, a declarat pentru Edupedu.ro că nu există o decizie unitară a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență care să se aplice creșelor care țin de primării.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. voi astia care inca mai va uitati cine de cine apartine sunteti normali cu capul? voi nu vedeti ma ce se intampla in lume?sunteti dusi cu pluta rau….daca omul ala spune ca nu se poate altfel decat sa stati dracu acasa sa nu va mai plimbati cu copii pe strazi voi la ce va ganditi ma nerozilor.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.