G4Media.ro

Scuarul de la girafă din fața Muzeului Antipa să fie denumit Mihai…

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Scuarul de la girafă din fața Muzeului Antipa să fie denumit Mihai Șora – propunere a profesorului Cristian Preda pentru a omagia participarea filosofului la mitingurile pro-justiție din 2017 și 2018

Cristian Preda, decanul Facultății de Stiinte Politice a Universitatii din Bucuresti, a propus ca scuarul din fața Muzeului Antipa să fie denumit Mihai Șora în semn de recunoaștere pentru activitatea civică a filosofului. Mihai Șora a murit sâmbătă seară, la 107 ani.

”Propun ca scuarul din fața Muzeului Antipa să fie denumit Mihai Șora. Primarul Capitalei ar putea oare hotărî acest lucru în următoarele zile? Bucureștenii ar omagia astfel memoria filosofului”, a scris Cristian Preda pe Facebook.

Mihai Șora a participat constant la mitingurile anti-PSD și pro-justiție din 2017 și 2017, PSD-ul controlat de Liviu Dragnea încerca să promoveze o legislație care să îi scape pe marii corupți de închisoare.

În ciuda vârstei sale, Șora venea constant la mitingurile la care protestatarii începeau să se strângă în scuarul de lângă girafa de la Piața Victoriei.

Duminică, la o zi după moarta lui Șora, zeci de bucureșteni au aprins lumânări și candele în fața Muzeului Antipa.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...