G4Media.ro

Scoţia vrea să înfiinţeze un muzeu al istoriei sclaviei, în semn de…

Scoţia vrea să înfiinţeze un muzeu al istoriei sclaviei, în semn de solidaritate cu mişcarea mondială antirasism

Scoţia intenţionează să înfiinţeze un muzeu al istoriei sclaviei, în semn de solidaritate cu mişcarea mondială antirasism generată de protestele din Statele Unite, transmite Rador.

Ideea înfiinţării muzeului face parte dintr-o moţiune adoptată miercuri în unanimitate în parlamentul Scoţiei, menirea viitorului muzeu fiind aceea de a „rezolva legăturile istorice ale Scoţiei cu comerţul de sclavi”.

Potrivit textului moţiunii, „Scoţia înţelege şi împărtăşeşte pe deplin îngrijorarea şi oroarea pe care mulţi le resimt faţă de rasism şi nedreptate rasială, precum şi faţă de brutalitatea poliţiei din lumea întreagă”.

Moţiunea solicită de asemenea guvernului Marii Britanii să suspende exportul în SUA de licenţe pentru producţia de gaze lacrimogene, gloanţe de cauciuc şi echipament pentru scutieri, din cauza tacticilor forţelor de poliţie americane împotriva protestatarilor.

În plus, moţiunea îşi exprimă regretul „pentru că atât de multe monumente şi nume de străzi celebrează infractori şi profitori de pe urma comerţului cu sclavi, cerând guvernului de la Londra să „rezolve această moştenire toxică”.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Insurectiei comuniste din Occident G4media ii spune ,,miscarea mondiala antirasism”. vai de noi, vai de dreapta noastra 🙁
  https://newsweek.ro/international/in-ce-masura-seamana-protestele-din-sua-cu-revolutia-bolsevica-analiza-wsj?fbclid=IwAR2Ms3x8dErtdzPzLk8CvyzkSdBsOMob2tzYK_M9GAMilTAknsCsXCOlVzY

 2. Vedem cu totii , cum un incident banal (o arestare oarecare a unui cetatean ce avea asupra lui bacnote de dolari false ,daca este sa ne luam dupa cele spuse in media ) in care un OM (indiferent cit de bun sau de rau este el vazut de catre unii sau altii ) a strigat , mereu si mereu , sugrumat fiind de nefericitul picior al unui politist , NU POT RESPIRA- si de aici totul s-a schimbat . Statuile (simboluri ale unei lumi de mult apuse )ce pina mai ieri reprezentau parti din istoria unor natiuni , dar care in perceptia colectiva sunt asimilate cu robia, cu sclavia cu orisicare alta forma de represiune sunt distruse . Dorinta tuturor cetatenilor planetei de a fi respectati , nemarginalizati din motive diverse, ce tin de nasterea lor , dorinta de trai intr-o lume fara conflicte ,intr-o lume ce poate oferi bunastare tuturor , produce mutatii uriase in intelegerea noastra . Acei politicieni ce inteleg asta si vor milita pentru o astfel de lume sunt cistigatorii de miine ai acceptului universal . Robia , Iobagia, au existat si in tara noastra . Aceste simboluri sunt in acest moment istoric degradante pentru omenire , dar poate ar trebuie lasate ,fara sa fie distruse , pentru a nu uita cea ce a fost cindva.

  • „…dorinta de a trai intr-o lume fara conflicte”este un vis frumos,dar ce te faci daca intra peste tine in casa un infractor inarmat?Atunci lumea aia neconflictuala visata de tine s-a dus de suflutu’ ploii.

  • Omul era pe un fel de ulei. Bancnotele false probabil erai din monopoly sau scrisese 20 pe o foaie si s-a dus sa cumpere cu ele. Ma intreb ce au zis cei care au chemat politia, nu am vazut parerea lor nicaieri in media.

 3. Ma intreb daca acest muzeu va include informatii si despre sclavia practicata in lumea araba (chiar pana in ziua de azi). Sau o sa fie iar un exercitiu de „white guilt” in care toate relele lumii vor fi puse in carca europenilor?

 4. Totdeauna se va gasi ceva mai grav decat evenimentul curent.
  La orice protest se va gasi cineva care va spune ca defapt altceva este mai grav.

 5. Rasismul si sclavia sunt doua lucruri diferite. Sclavii nu e obligatoriu sa fie din alta rasa. Se amesteca notiuni fara a li se intelege sensul.