G4Media.ro

Școala politizată: Elevul fantomă din Gorj – cazul care scoate la lumină…

Școala politizată: Elevul fantomă din Gorj – cazul care scoate la lumină cataloage duble, registre matricole neștampilate sau elevi care trec clasa fără să se prezinte la ore, cu implicarea factorului politic și a inspectoratului școlar

Acuzații de abuzuri fizice și hărțuire sexuală de minore, existența unor cataloage duble, registre matricole neștampilate sau elevi care trec clasa fără să se prezinte la ore. Sunt doar câteva dintre neregulile apărute la Liceul Turburea din județul Gorj, după ce totul a început de la o poveste incredibilă. În jurul subiectului există 4 personaje cheie de la 3 partide politice: primarul PSD, actualul director de școală PNL, fostul director al școlii PMP și elevul fantomă PNL.

În urmă cu o lună, Edupedu.ro vă prezenta cazul lui Gheorghe Cernotoiu, un bărbat de 46 de ani din localitatea Turburea, județul Gorj, care s-a trezit chemat la școală de către presupusa sa dirigintă, în clasa a Xl-a, fără ca el să fi trecut vreodată prin clasa a X-a.

Gheorghe Cernotoiu ne-a povestit că ultima dată absolvise 9 clase și, după o pauză de 20 de ani, a încercat revenirea la seral. Însă nu a făcut toate demersurile necesare pentru înscrierea în clasa a X-a la Liceul Turburea, așa că a renunțat.

Povestea a determinat Inspectoratul Școlar Gorj să se autosesizeze și să deschidă o anchetă. Din raportul realizat de ISJ Gorj pe 27.10.2020, la 10 zile după ce Edupedu.ro publicase cazul Cernotoiu, reiese că la clasa respectivă existau două cataloage.

„Am găsit două cataloage pentru clasa a X-a Seral, unul completat doar cu numele elevilor și cu câteva note, iar cel de-al doilea catalog cu situația școlară încheiată. În urma discuțiilor purtate cu diriginta clasei, prof. Talianu Gabriela, am aflat că s-a renunțat la primul catalog deoarece acesta a cuprins și elevi cu dosare incomplete. (…) Din verificări am descoperit că ambele cataloage aveau același număr de înregistrare și nu era anulat nici unul” – se arată în Raportul Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

Raportul descrie o situație generală gravă, în ton cu mărturisirile surselor noastre.

„Registrele matricole nu sunt semnate de secretar și nici de director și nici nu sunt ștampilate, acestea având o numerotare haotică, existând numere dublate sau nefiind numerotate deloc. Arhiva unității școlare este reprezentată printr-un morman de cutii și hârtii aruncate de-a valma.”

Deși susțin că unele cadre didactice și câțiva elevi ar fi mărturisit că l-au văzut, totuși, pe Cernotoiu la școală, inspectorii nu au putut găsi nici măcar o dovadă care să ateste existența lui ca elev și modalitatea prin care a obținut note.

„Nu s-au găsit teze sau evaluări scrise, cadrele didactice relatând că le-au lăsat în cancelaria școlii, iar la momentul controlului nu au mai fost găsite.”

În plus, inspectorii școlari au descoperit că, într-adevăr, dosarul elevului era incomplet.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Nu cred că se întâmplă asta în România educată. penele e la guvernare doar..

  • Asta e rezultatul de existență a 30 de ani de neocomunism PSD, a infectat tot ce înseamnă structuri ale statului cu incompetenți și pile. Nimeni nu poate face curat, numai cum să dai pe toată lumea afară, vom trăi aceeași mizerie încă 3 generații, adică cel puțin 100 de ani…

  • @ maro cu moț
   S-a întâmplat și abia acum afli.
   Dacă era PSD, încă se întâmpla și nu aflai.

   O să-ți explic mai detaliat alta dată!

 2. Au fost puse sub acuzatie cadrele didactice si elevii pentru marturie mincinoasa ? Ar trebui acuzati cu totii, elevi, profesori, director, primar. Sa suporte consecintele. Asta ar fi o stire. Porcaria asta transcede partide, doctrine, asta tine de lipsa de caracter a membrilor gastii de mai sus, adevarat grup infractional organizat, cu catel, cu purcel si, din pacate, cu elev de liceu.

 3. Alte exemple de profesionalism și respectare a legii din „învățământul” românesc:

  – profesorii de la clasă care îți recomandă să faci meditații și tratează preferențial copiii care fac meditații cu ei, dar îi ignoră pe cei care nu fac sau îi tratează drept proști – da, când nu faci nimic, nici copilul nu învață nimic;
  – evaziune fiscală la modul absolut din industria meditațiilor; niciun profesor nu a fost vreodată arestat pentru această luare de mită mascată în servicii de meditații nefiscalizate;
  – fondul clasei;
  – mici colecte de sume de bani pentru mici proiecțele;
  – cadouri pentru profesori, care au rolul să „educe” elevii întru cultura șpăgii drept rezolvare a tuturor problemelor;
  – flori la început și sfârșit de an, mărțișoare și mult pupat în fund;
  – protocolul pentru bacalaureat;
  – diplome false sau diplome la fabrici de diplome, adică tot false;
  – profesori impostori;
  – profesori pedofili;
  – profesori membri de partid și încuscriți între ei precum clanurile interlope;
  – directori și inspectori școlari NUMIȚI EXCLUSIV PE CRITERII POLITICE – ADICĂ INCOMPETENȚĂ GENERALIZATĂ.

  A avut dreptate președintele Petrov când a spus că școala românească scoate tâmpiți, numai niște tâmpiți pot ieși cu așa profesori.

 4. Și să nu uităm!

  – miniștri ai învățământului analfabeți gen Genunche sau Anisie;
  – combinații cu edituri alese pe sprânceană;
  – manuale retardate cu informații puse la mișto sau în bătaie de joc.

 5. Am citit și articolul de pe edupedu. Incredibil cum un director de școală care hărțuiește sexual elevele e mutat ca profesor la liceul teologic. La astfel de comportament acoperit de prietenii politici nici nu mă miră că trec clasa elevi care nu merg la ore sau elevi decedați cu ani în urmă.

 6. NU SE MAI AJUNG CU SALARIILE. TREBUIE SA FACA SI EI O AFACERE.
  MAI AU MULT PANA SA-I AJUNGA PE POLITISTII CARE O FACEAU PE PICIOR MARE.
  SI NU AU INCA PENSII SPECIALE SI PENSIONARE LA 45 DE ANI.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.