G4Media.ro

Scholz spune că Uniunea Europeană are nevoie de o colaborare militară mai…

Sursa foto: European Council

Scholz spune că Uniunea Europeană are nevoie de o colaborare militară mai strânsă

Cancelarul german Olaf Scholz spune că Europa are nevoie de o colaborare militară mai strânsă şi că este în favoarea capacităţii armelor nucleare franceze de descurajare, aşa cum a sugerat preşedintele Emmanuel Macron, pentru a răspunde la ceea ce liderul de la Berlin a numit „imperialismul brutal” al Rusiei, relatează Reuters.

„Salut faptul că preşedintele francez a subliniat dimensiunea europeană a forţei franceze de descurajare”, a scris Scholz într-un articol publicat joi în The Economist.

„Pe lângă mijloacele de descurajare nucleare, ne uităm la forţe convenţionale puternice, apărare antiaeriană şi antirachetă, precum şi la capacităţi cibernetice, spaţiale şi de lovitură de precizie în profunzime”, a adăugat el.

„Europenii pot şi vor trebui să contribuie mai mult la împărţirea transatlantică a sarcinilor (în cadrul NATO)”, a mai scris Scholz.

El a subliniat că Uniunea Europeană nu va avea propriile arme nucleare. „Nu există nicio intenţie de a pune sub semnul întrebării suveranitatea forţei nucleare franceze de disuasiune”, a spus cancelarul german.

Macron a declarat luna trecută că armele nucleare ale Franţei ar trebui să facă parte din dezbaterea europeană privind apărarea, transmite Agerpres.

Înainte de aceasta, Macron a cerut forţe europene de apărare mai puternice şi mai integrate, în timp ce şi-a prezentat viziunea pentru o Uniune Europeană mai asertivă pe scena globală, spunând că „Europa ar putea muri”.

La începutul acestei luni, forţele ruse au început exerciţii pentru a simula pregătirea pentru lansarea armelor nucleare tactice, în ceea ce a fost văzut ca un semnal de avertizare de către preşedintele Vladimir Putin pentru a descuraja Occidentul să se implice mai puternic în războiul din Ucraina.

La acel moment, Moscova a legat exerciţiile de ceea ce numeşte „declaraţii militante” ale oficialilor occidentali, printre care şi Macron.

Scholz a adăugat în articolul său că, pentru a menţine sprijinul public larg pentru Ucraina în Europa, este important să fie „limpede” că NATO nu urmăreşte confruntarea cu Rusia.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează