G4Media.ro

Scholz anunță livrarea iminentă de arme aliaţilor din Estul Europei / La…

Sursa foto: European Council

Scholz anunță livrarea iminentă de arme aliaţilor din Estul Europei / La schimb, est-europenii vor trimite Ucrainei arme din epoca sovietică

Cancelarul german Olaf Scholz a anunţat miercuri livrarea iminentă de arme aliaţilor din Estul Europei care în schimb vor trimite arme din era sovietică în Ucraina, relatează Agerpres conform dpa.

Guvernul „a concretizat acum aceste acorduri cu mai multe state care prevăd că ele vor fi legate direct de livrări” de arme către Ucraina, a declarat miercuri cancelarul german în timpul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri din Bundestag, fără a furniza alte detalii.

Potrivit planului, partenerii est-europeni care trimit arme din epoca sovietică Ucrainei vor primi livrări de arme din Germania în schimb. Justificarea este că ar fi mai uşor pentru soldaţii ucraineni să utilizeze echipament din epoca sovietică, cu care sunt obişnuiţi, în loc de arme moderne occidentale.

Germania a purtat convorbiri cu Republica Cehă, Grecia, Polonia şi Slovenia asupra acestor acorduri. „Am investit multă energie pentru ca asta să se întâmple”, a spus Scholz, adăugând că implementarea va avea loc în următoarele săptămâni.

Între timp, cancelarul nu a comentat asupra solicitării opoziţiei ca Germania să livreze direct Ucrainei vehicule de luptă pentru infanterie şi de aprovizionare.

În schimb, el a confirmat că Germania va furniza doar tipurile de arme pe care alţi aliaţi ai Ucrainei le trimit. „Este o decizie de leadership pe care am luat-o împreună”, a spus el.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

  1. Prea multă și cinică temporizare! Târziu și cu țârâita!

  2. foarte bine . sa vedem arme germane peste tot in europa de est .

  3. Pt. SRI-stul de la Ministerul Educatiei : Faceti logica obligatorie de la cls. 5-a si cine face sofisme pana termina scoala, rigla 40cm lemn pt. fiecare … ‘Metode Sovietice’ dar ce bune erau … Va zic ca am o relatie intima cu ele …

  4. De ex. , mai sus avem un ‘slippery slope’. Cel mai cunoscut din Romania fiind : „Nu fuma marijuana ca heroina ucide…” (curios daca se posteaza..)

  5. Legat de asta … Daca Germania se misca mai repede cu Normalizarea a la Washington, New York, California, Colorado etc. etc. etc. , poate se calmeaza lumea si se termina si Nebunia.

    Subiect complicat dar va spun ca nebunia se trage de la stresul cotidian si nu de la buruiana in sine.. Uite ca fac ce fac si tot in balarii o dau … Chiar am pretentii de la Germania, chiar daca Neamtul nostru ne-a tradat.

  6. Cartita asta ruseasca tot anunță livrările respective de luni de zile și mereu le va anunța. Până îl dau jos nemții.